Челси - Ливърпул: Двубой с неясен изход


П. Пенков

Челси - Ливърпул: Двубой с неясен изход

Челси - Ливърпул
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 11.11.2012г.
Час: 18:00
Съдия: Хауърд Уеб


В дерби сблъсъка от неделния ден в английската Висша лига, Челси приема Ливърпул на "Стамфорд Бридж" в двубой от 11-я кръг. Лондончани не могат да си позволят да не спечелят в тази среща, тъй като желае да си върнант отново лидерската позиция, която в момента се заема от Манчестър Юнайтед. Червените дяволи имат 4 точки в повече от сините, но те вече изиграха срещата си от настоящия кръг. Причината, поради която състава на Роберто Ди Матео предаде лидерския пост бе именно загубата от Юнайтед с 3:2 в края на миналия месец, а в допълнение - равенството 1:1 срещу Суонзи Сити даде необходимата преднина на червените дяволи. Челси бързо успя да си върне за поражението, като ги острани от Купата на Лигата след невероятна битка, завършила при резултат 5:4 в полза на лондончани. Съставът на Роберто Ди Матео все още не си е осигурил продължване извън груповата фаза в Шампионска лига, въпреки че тима е лидер в група Е. Причината е, че втория Шахтьор притежава същия точков актив, а третия Ювентус е само с точка по-малко от първите двама.

Джон Тери се завръща в игра, след като изтърпя наказанието си. Ашли Коул пък отпадна от групата за мача, поради разтежение. Франк Лампард остава под въпрос, лекувайки болки в прасеца, като най-вероятно Рамирес или Оскар ще го заменят в стартовия лист.

Ливърпул е 13-ти във временното класиране, притежавайки актив от 11 точки, но въпреки това мърсисайдци могат да се похвалят, че нямат загуба в последните си 5  мача от Висшата лига. В два от тях червените успяха да постигнат победи, а в другите 3 регистираха равенства, последното от които беше преди седмица, когато Ливърпул и Нюкасъл завършиха наравно 1:1 на "Анфийлд". Мениджърът на клуба Брендън Роджърс отнесе критики през средата на седмица, тъй като реши да проиграе шанс на тима за сигурно продължаване напред в Лига Европа. Ливърпул излезе с повечето си млади играчи при гостуването на Анжи Махачкала и логично отбора претърпя загуба, която усложни борбата на тима. Така червените станаха 2-ри в групата с равен брой точки с третия Йънг Бойс, а Анжи е лидер с точка повече. Четвъртия Удинезе също не е отписан от сметките, тъй като е само с 2 точки по-малко от втория.

Добрата новина в гостите е, че Пеп Рейна се завръща в игра след контузия и ще може да замени Брад Джоунс. Суарес и Джерард са напълно готови за срещата, след като им бе дадена почивка в двубоя от Лига Европа. Лейва, Борини и Кели са аут, докато Глен Джонсън е под въпрос.

Прогноза: Челси - Ливърпул 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

23 октомври Шахтьор Донецк - Челси 2:1 (Шампионска лига)
28 октомври Челси - Манчестър Юнайтед 2:3 (Висша лига)
31 октомври Челси - Манчестър Юнайтед 5:4 сл. прод. (Купа на Лигата)
03 ноември Суонзи - Челси 1:1 (Висша лига)
07 ноември Челси - Шахтьор Донецк 3:2 (Шампионска лига)

Ливърпул:

25 октомври Ливърпул - Анжи Махачкала 1:0 (Лига Европа)
28 октомври Евертън - Ливърпул 2:2 (Висша лига)
31 октомври Ливърпул - Суонзи 1:3 (Купа на Лигата)
04 ноември Ливърпул - Нюкасъл 1:1 (Висша лига)
08 ноември Анжи Махачкала - Ливърпул 1:0 (Лига Европа)

Досегашни срещи:

Челси - Ливърпул

154 срещи
52 победи за Челси
34 равенства
68 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 234:210 за Ливърпул

Коефициенти от bet365:
Челси - 1.95
Равен - 3.50
Ливърпул - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Челси - 1.95
Равен - 3.50
Ливърпул - 3.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151