Способен ли е Ливърпул на победа над свраките?


П. Пенков

Способен ли е Ливърпул на победа над свраките?

Ливърпул - Нюкасъл
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 04.11.2012г.
Час: 18:00
Съдия: Антъни Тейлър


В дерби-срещата в неделния ден от 10-я кръг на английската Висша лига, Ливърпул е домакин на Нюкасъл. Мърсисайдци са 13-ти във временното подреждане с актив от 10 точки, като тима няма поражение в последните си четири мача от първенството. Преди седмица червените бяха близо до успех в дербито с градския съперник Евертън, но съдийска грешка в самия край на срещата лиши отбора от победата, като в крайна сметка двубоя завърши при равенство 2:2 на "Гудисън Парк". Това беше второто реми на тима в последните 4 кръга, като в другите 3 мача съставът на Брендън Роджърс записа съответно победа над Норич Сити с 5:2, нулево равенство със Стоук Сити и домакинска победа с 1:0 над новака Рединг. През средата на изминалата седмица Ливърпул отпадна от борбата в Купата на Лигата, след като настоящия носител на трофея позволи на Суонзи Сити да победи с категоричното 3:1 и то на "Анфийлд". Единствените достижими амбиции на мърсисайдци в момента са свързани с продължаване на тима извън груповата фаза на турнира Лига Европа. Досега червените се представя добре във втория по ранг европейски клубен турнир, заемайки лидерската позиция в група А, след като записа 2 победи и 1 поражение до момента.

Десният бранител на домакините Глен Джонсън, който пропусна градското дерби с Евертън, поради мускулни спазми, остава под въпрос за мача тази неделя. Стражът Пепе Рейна се очаква да се завърне на титулярния пост, след недоброто преставяне на Брад Джоунс срещу карамелите. Шелви се очаква да започне на мястото на Сусо или Шахин, докато Лукас Лейва, Фабио Борини и Мартин Кели продължават да лекуват контузии.

Нюкасъл заемат място с 3 места по-нагоре в класирането от Ливърпул, като точно 3 точки разделят двата отбора в този момент. Свраките не се представиха добре в последните няколко кръга, като тима спечели само 5 точки в последните си 4 мача от Висшата лига. В два от тях съставът на Алън Пардю регистира равенства - съответно срещу Рединг и Съндърланд, а един загуби с 3:0 у дома от Манчестър Юнайтед. През миналия уикенд отбора върна радостта на феновете на "Сейнт Джеймсис Парк", след като свраките надиграха Уест Бромич Албиън с 2:1. Нюкасъл също се представя почти отлично в Лига Европа, заемайки лидерската позиция в група D с актив от 7 точки след 2 победи и 1 равенство.

Мениджърът на Нюкасъл Алън Пардю определи на 50/50 шанса на Демба Ба да се появи в игра срещу Ливърпул, след като получи лека травма в мача с Албиън. Ако Ба не успее да се възстанови навреме, то Сисе ще трябва да излезе на негово място. Чейк Тиоте все още е наказан, докато Вукчич, Тейлър и Гослинг страдат от контузии.

Прогноза: Ливърпул - Нюкасъл 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

07 октомври Ливърпул - Стоук Сити 0:0 (Висша лига)
20 октомври Ливърпул - Рединг 1:0 (Висша лига)
25 октомври Ливърпул - Анжи Махачкала 1:0 (Лига Европа)
28 октомври Евертън - Ливърпул 2:2 (Висша лига)
31 октомври Ливърпул - Суонзи 1:3 (Купа на Лигата)

Нюкасъл:

04 октомври Нюкасъл - Бордо 3:0 (Лига Европа)
07 октомври Нюкасъл - Манчестър Юнайтед 0:3 (Висша лига)
21 октомври Съндърланд - Нюкасъл 1:1 (Висша лига)
25 октомври Нюкасъл - Брюж 1:0 (Лига Европа)
28 октомври Нюкасъл - Уест Бромич 2:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Нюкасъл

148 срещи
70 победи за Ливърпул
37 равенства
41 победи за Нюкасъл
Голова Разлика: 257:187 за Ливърпул

Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.57
Равен - 4.00
Нюкасъл - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 1.55
Равен - 3.75
Нюкасъл - 6.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
266