Ливърпул ще спечели градското дерби с Евертън


П. Пенков

Ливърпул ще спечели градското дерби с Евертън

Евертън - Ливърпул
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 28.10.2012г.
Час: 15:30
Съдия: Андре Маринър


В неделя от 15:30 часа Евертън и Ливърпул излизат един срещу друг на "Гудисън Парк" в дербито на Мърсисайд. Карамелите заемат далеч по-горна позиция във временното класиране от градския си съперник. Евертън са пети с актив от 15 точки, с равен брой точки с четвъртия Арсенал, докато Ливърпул е на далечната 13-та позиция, притежавайки едва 9 точки след 8 изминали кръга. Последната домакинска загуба за състава на Дейвид Мойс беше през март тази година, когато отбора загуби с 1:0 у дома от Арсенал. Карамелите са в серия от две поредни равенства във Висшата лига, спечелвайки само по точка при две си гостуания - съответно на Уигън Атлетик и Куинс Парк Рейнджърс. Ливърпул пък може да се похвали с представянеето си в последните 3 изминали кръга, в които тима на Брендън Роджърс успя да спечели общо 7 точки. Последното поражение на червените във Висшата лига беше в края на месец септември, нанесено им у дома от Манчестър Юнайтед с 2:1. Освен това през седмицата мърсисайдци си върнаха лидерската позиция в група А на турнира Лига Европа, след като тима надигра Анжи Махачкала с 1:0 на "Анфийлд" и по този начин натрупа актив от 6 точки в надпреварата.

Фалайни, Гибсън и Хибърт могат да се върнат в игра за дербито тази неделя, докато Коулмън ще бъде предпочетен на десния фланг за карамелите, тъй като притежава доста голям опит в големите двубои. Стивън Пиенар ще пропусне срещата, поради наказание, а Лиън Озмън може да се премести отляво на полузащитата. Йелавич се очаква да поведе атаката на Евертън, като зад него вероятно ще бъде подпомогнат от Нейсмит или Аничебе.

Стражът Пепе Рейна е под въпрос за градския сблъсък с Евертън, въпреки че получи почивка и не взе участие в двубоя от Ли Европа. Лукаш Лейва, Мартин Кели и Фабио Борини със сигурност са аут. Роджърс вероятно ще заложи на същия списък от играчи, които победи Рединг преди седмица, като Уиздъм, Стърлинг и Сусо се очаква да вземат участие в първото си дерби на Мърсисайд.

Прогноза: Евертън - Ливърпул 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Евертън:

22 септември Суонзи - Евертън 0:3 (Висша лига)
25 септември Лийдс - Евертън 2:1 (Купа на Лигата)
29 септември Евертън - Саутхемптън 3:1 (Висша лига)
06 октомври Уигън - Евертън 2:2 (Висша лига)
21 октомври КПР - Евертън 1:1 (Висша лига)

Ливърпул:

29 септември Норич - Ливърпул 2:5 (Висша лига)
04 октомври Ливърпул - Удинезе 2:3 (Лига Европа)
07 октомври Ливърпул - Стоук Сити 0:0 (Висша лига)
20 октомври Ливърпул - Рединг 1:0 (Висша лига)
25 октомври Ливърпул - Анжи Махачкала 1:0 (Лига Европа)

Досегашни срещи:

Евертън - Ливърпул

218 срещи
66 победи за Евертън
64 равенства
88 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 302:250 за Ливърпул

Коефициенти от bet365:
Евертън - 2.60
Равен - 3.30
Ливърпул - 2.75

Коефициенти от Offsidebet:
Евертън - 2.60
Равен - 3.20
Ливърпул - 2.65

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
191