Дербито за Лондон ще остане без победител


П. Пенков

Дербито за Лондон ще остане без победител

Арсенал - Челси
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 29.09.2012г.
Час: 14:45
Съдия: Мартин Аткинсън


В дербито на Лондон в 6-я кръг от английската Висша лига, Арсенал и Челси се изправят един срещу на "Емирейтс" в събота от 14:45 часа. Артилеристите не започнаха по-добър начин старта на новия сезон след 2-те нулеви равенства, но постепенно съсавът на Арсен Венгер намери правилния игрови ритъм, които изведе отбора до 5-то място във временното подреждане с актив от 9 точки. Лондончани успяха да се изкачат в класирането, след като регистираха две поредни победи след ремитата съответно над Ливърпул с 2:0 и над Саутхемптън с категоричното 6:1. Преди седмица Арсенал записа третото си реми от началото на кампания, след като завършиха наравно 1:1 срещу Манчестър Сити на "Етихад Стейдиъм". Освен това през средата на седмица топчиите продължиха борбата си в Купата на Лигата, тъй като разгромиха Ковънтри Сити с 6:1 и продължиха напред. В допълнение мениджърът Арсен Венгер ще трябва да прецени правилно на кои играчи да заложи в предстоящата среща, тъй като през няколко дена след мача с Челси, на тима предстои домакинство на Олимпиакос в мач от груповата фаза на Шампионската лига, където лондончани вече имат една записана победа.

Томас Вермаелен, който пропусна срещата със Сити, поради вирусно заболяване, успя да се възстанови през изминалата седмица и ще може да се върне в игра през този уикенд. Съоветно Лоран Косчиелни ще отпадне от стартовия състав, въпреки че именно той донесе точката срещу гражданите. Венгер вероятно отново ще заложи на Жервиньо в предни позиции. Уилшър и Фримпонг наскоро поднови тренировки, но се нуждае от още няколко седмици преди да се върнат в игра.

Съперникът Челси оглавява временното класиране във Висшата лига, разполагайки само с точка преднина пред втория Манчестър Юнайтед. Сините има само две загубени точки от началото на сезона, като това се случи преди две седмици, когато съставът на Роберто Ди Матео записа нулево равенство при визитата на Куинс Парк Рейнджърс. В останалите 4 изигирани срещи до момента Челси успя да вземе максимума от точки, побеждавайки съответно - Уигън с 2:0, Рединг с 4:2, Нюкасъл с 2:0 и Стоук Сити с 1:0, като срещата с грънчарите беше преди седмица. В допълнение на доброто представяне, лондончани се класираха за следващия кръг в Купата на Лигата, след като разгромиха Уулвърхемптън с 6:0 на "Стамфорд Бридж".

Джон Тери ще пропусне следващите 4 срещи на тима, след като Футболната Асоциация реши да му наложи наказание, поради отравени обиди на расистка основа срещу бранителя на Куинс Парк Рейнджърс - Антон Фърдинанд. Даниел Стъридж вероятно няма да вземе участие, което се отнася и за Франк Лампрд, който все още не може да се възстанови напълно от травмата в глезена си.

Прогноза: Арсенал - Челси 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

02 септември Ливърпул - Арсенал 0:2 (Висша лига)
15 септември Арсенал - Саутхемптън 6:1 (Висша лига)
18 септември Монпелие - Арсенал 1:2 (Шампионска лига)
23 септември Манчестър Сити - Арсенал 1:1 (Висша лига)
26 септември Арсенал - Ковънтри 6:1 (Купа на Лигата)

Челси:

31 август Челси - Атлетико Мадрид 1:4 (Суперкупа на Европа)
15 септември КПР - Челси 0:0 (Висша лига)
19 септември Челси - Ювентус 2:2 (Шампионска лига)
22 септември Челси - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
25 септември Челси - Уулвърхемптън 6:0 (Купа на Лигата)

Досегашни срещи:

Арсенал - Челси

155 срещи
61 победи за Арсенал
46 равенства
48 победи за Челси
Голова Разлика: 223:198 за Арсенал

Коефициенти от bet365:
Арсенал - 2.10
Равен - 3.40
Челси - 3.50

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 2.20
Равен - 3.20
Челси - 3.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
193