Сити ще измъкне трудни три точки от Стоук


П. Пенков

Сити ще измъкне трудни три точки от Стоук

Стоук Сити - Манчестър Сити
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 15.09.2012г.
Час: 17:00
Съдия: Марк Клатънбърг


В двубой от 4-я кръг от английската Висша лига, Манчестър Сити гостува на Стоук Сити в борба за трите точки. Грънчарите заемат междинната 12-та позиция във временното класиране, като притежават актив от 3 спечелени точки след 3 изиграни мача от първенството. Те бяха инкасирани благодарение на трите поредни равенства, който регистира състава на Тони Пулис. В пилотния кръг от Висшата лига, Стоук Сити спечели точка при гостуването си на Рединг, а седмица по-късно регистира нулево равенство у дома срещу Арсенал. В кръга преди паузата за световните квалификации, грънчарите записаха 2:2 срещу Уигън, благодарение на късното изравните попадение на Питър Крауч. За жалост на феновете, Стоук Сити не продължи участието си в Купата на Лигата, след като загуби у дома с 4:3 от Суидън Таун.

Матю Етерингтън пропусна последните два мача на тима, поради разтежение, като шансовете му за игра срещу гражданите са 50/50. Майкъл Кейтли се очаква да остане на левия фланг, а Уайтхед да се премести отдясно. Чарли Адам вероятно ще започне като титуляр, а Джейми Нес е аут, тъй като получи травма в слабините по време на двубоя от Купата на Лигата.

Манчестър Сити е близо до челната позиция във временното подреждане, като само две точки делят гражданите от първото място. В момента Сити е четвърти с актив от 7 спечелени точки, с 2 по-малко от лидера Челси. Тези две точки, които липсват на Манчестър бяха изгубени при гостуването на Ливърпул, завършило при резулат 2:2, въпреки че тогава съставът на Роберто Манчини се добра до точката, поради нелепа грешка от страна на Мартин Шкъртел. В другите си два изгирани мача досега от кампанията Сити записа победи - съответно с 3:2 срещу Саутхемптън и с 3:1 над Куинс Парк Рейнджърс.

Добрата новина в съства на гражданите е, че Серхио Агуеро поднови тренировки през тази седмица, като е много вероято да се появи в игра срещу Стоук. Той страдаше от травма в коляното, която получи в пилотния кръг от шампионата. Единствените отсъстващи за Манчестър Сити са Мика Ричардс и Гарет Бари, който продължават да лекуват контузии.

Прогноза: Стоук Сити - Манчестър Сити 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Стоук Сити:

10 август Гройтер Фюрт - Стоук Сити 1:1 (Приятелска среща)
18 август Рединг - Стоук Сити 1:1 (Висша лига)
26 август Стоук Сити - Арсенал 0:0 (Висша лига)
28 август Стоук Сити - Суиндън Таун 3:4 след продължение (Купа на Лигата)
01 септември Уигън - Стоук Сити 2:2 (Висша лига)

Манчестър Сити:

05 август Лимерик - Манчестър Сити 0:4 (Приятелска среща)
12 август Челси - Манчестър Сити 2:3 (Къмюнити Шийлдс)
19 август Манчестър Сити - Саутхемптън 3:2 (Висша лига)
26 август Ливърпул - Манчестър Сити 2:2 (Висша лига)
01 септември Манчестър Сити - КПР 3:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Стоук Сити - Манчестър Сити

83 срещи
30 победи за Стоук Сити
21 равенства
32 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 106:101 за Манчестър Сити

Коефициенти от bet365:
Стоук Сити - 5.00
Равен - 3.60
Манчестър Сити - 1.72

Коефициенти от Offsidebet:
Стоук Сити - 4.75
Равен - 3.40
Манчестър Сити - 1.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151