Арсенал ще загуби визитата си на Анфийлд


П. Пенков

Арсенал ще загуби визитата си на Анфийлд

Ливърпул - Арсенал
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 02.09.2012г.
Час: 15:30
Съдия: Хауърд Уеб


В ранния неделен сблъсък от третия кръг на английската Висша лига, Ливърпул приема Арсенал на стадион "Анфийлд". Домакините в момента имат актив от 1 точка, което им отрежда 17-та позиция в подреждането. В пилотния кръг от първенството червените претърпяха неочаквано поражение с 3:0 при гостуването им на Уест Бромич Албиън, като свраките се възползваха от двете дузпи отсъдени в тяхна полза и червения картон на Даниел Агер. Седмица по-късно мърсисайдци бяха коренни променени срещу Манчестър Сити, но грешка на Мартин Шкъртел костваше трите точки на тима, в срещата, която завърши при резулат 2:2. За радост на феновете на Ливърпул, тима вече е участник в груповата фаза на турнира Лига Европа, след като се справи с Хартс на плейофите, а провелия се жребии отреди - Удинезе, Анжи Махачакала и Йънг Бойс за съперници на англичаните.

Даниел Агер се завръща отново в игра, след като пропусна двубоя със Сити, поради червен картон. За сметка на това пък Лукас Лейва ще бъде аут в продължение на 3 месеца, след контузия в бедрото, получена срещу гражданите. 17-годишният Рахим Стърлинг, който направи дебюта си като титуляр миналата седмица, се очаква да запази мястото си, докато Хосе Енрике се завръща на мястото на Мартин Кели.

Арсенал е доста постоянен в представянето си след началото на новия сезон, като тима на Арсен Венгер записа две последователни равенства. В пилотния кръг от Висшата лига, Арсенал срещна трудности у дома и завърши наравно 0:0 срещу Съндърланд, а седмица по-късно си тръгна с точка от "Британия Стейдиъм" след същия резулат. През лятото Робин ван Перси и Александър Сонг, две от големите имена в отбора, напуснаха, което може би дава своето отражение върху не продуктивната игра на артилеристите.

Стражът на лондончани Войчех Шчесни трябва да се завърне в игра, след като пропусна мача с грънчарите, поради травма в бедрото. Томас Роситцки, Джак Уилшър и Емануел Фримпонг остава аут, поради контузии, докато участието на Бакари Саня остава все още под въпрос.

Прогноза: Ливърпул - Арсенал 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

12 август Байер Леверкузен - Ливърпул 1:3 (Приятелска среща)
18 август Уест Бромич - Ливърпул 3:0 (Висша лига)
23 август Хартс - Ливърпул 0:1 (Лига Европа)
26 август Ливърпул - Манчестър Сити 2:2 (Висша лига)
30 август Ливърпул - Хартс 1:1 (Лига Европа)

Арсенал:

27 юли Арсенал - Манчестър Сити 0:2 (Приятелска среща)
29 юли Китчий - Арсенал 2:2 (Приятелска среща)
12 август Кьолн - Арсенал 0:4 (Приятелска среща)
18 август Арсенал - Съндърланд 0:0 (Висша лига)
26 август Стоук Сити - Арсенал 0:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Ливърпул - Арсенал

184 срещи
72 победи за Ливърпул
47 равенства
65 победи за Арсенал
Голова Разлика: 265:240 за Ливърпул

Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 2.10
Равен - 3.40
Арсенал - 3.50

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 2.05
Равен - 3.35
Арсенал - 3.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
305