Челси ще прибере Купата на Англия


.

Челси ще прибере Купата на Англия

Тази събота ще се изиграе последният интересен мач от този вълнуващ футболен сезон. Един срещу друг на “Уембли” се изправят Челси и Евертън, които ще си оспорят титлата в най-стария футболен турнир в света ФА Къп. За втора поредна година трофеят може да отиде в тим извън Топ 4 в Англия.

За временния мениджър на Челси Гуус Хидинк това ще е последния двубой начело на “сините”. Той направи сравнително успешен полусезон като вдигна тима на крака, оставяйки го дълго време в борбата за титлата и като го докара до полуфиналите на Шампионската лига, където един норвежец спря пътя на лондончани.

Във Висшата лига Челси завърши с 83 точки, на 7 зад шампиона на Англия и света, но вече не и на Европа Манчестър Юнайтед. Купата Челси е печелил 4 пъти, като последният триумф на сините” бе през 2007 година, когато мениджър все още бе Жозе Моуриньо.

Евертън може да се похвали с една Купа повече, но последният им успех е през 1995, а от тогава мина доста време. Въпреки това през този сезон “карамелите” играха страхотно. Дейвид Мойс изгради млад и боеспособен тим, който завърши на 5-ата позиция в елита.

Двата отбора стигнаха до тук след тежки изпитания, но определено Евертън срещна по-силни съперници. Челси преодоля поред Саутенд след преиграване, Ипсуич, Уотфорд, Ковънтри Сити и Арсенал. Евертън мина през Макълсфийлд, Ливърпул след преиграване, Астън Вила, Мидълзбро и Манчестър Юнайтед след дузпи.

Франк Лампард е под въпрос от състава на Челси. Той е с разтежение. Въпреки това халфът изяви готовност да играе. Джо Коул и Паоло Ферейра са под въпрос.

Дейвид Мойс има по-сериозни проблеми. Фил Ягиелка, Микел Артета, Виктор Аничебе и Якубу Аигбени лекуват тежки травми. Въпреки това “карамелите” доказаха в последните си мачове, че са опасни и без тях.
 
Срещу Челси обаче проблемите в състава на Дейд Мойс ще натежат. Лондончани ще дадат всичко от себе си да изпратят Гуус Хидинк с трофей, а и при загуба тимът ще остане “на сухо” за втори пореден сезон. Логичният изход е трудна победа за Челси.

Вероятни състави:

Челси: Чех, Босингва, Алекс, Тери, А оул, Есиен, Балак, Лампард, Малуда, Анелка, Дрогба

Евертън: Хауърд, Хибърт, Лескот, Йобо, Бейнс, Фелаини, Невил, Пиенаар, Осман, Кейхил, Саха

Последни 5 мача:

Челси: ПППРП
Евертън: ППРПЗ

Прогноза – 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
208