Анонс на финала на плейофите за влизане в Премиършип


Н. Гавазов

Анонс на финала на плейофите за влизане в Премиършип

Блекпул - Уест Хем
Стадион: "Уембли", Лондон
Дата: 19.05.2012г.
Час: 17:00
Съдия: Хауърд Уеб

Уест Хем и Блекпул ще си оспорят правото да станат третия отбор, който ще се класира в английската Висшата лига. Двата тима през миналия сезон играха в елита и ако завръщането на „чуковете" се очакваше, то на успех на Блекпул никой не разчиташе. Само преди две години „мандарините" отново се класираха за финал в плейофите в Чемпиъншип и сега ще се опитат за втори път да спечелят решаващия мач на „Уембли".

Полуфиналните срещи за двата тима се развиха по различен начин. Уест Хем не изпита абсолютно никакви проблеми в двубоите си против Кардиф Сити, побеждавайки уелсците с общ резултат 5:0. Битката на Блекпул с Бирмингам се получи по-напрегната. Побеждавайки у дома си с 1:0, „мандарините" бяха изправени пред труден реванш, но втория мач завърши 2:2, което означаваше класиране на тима воден от Холуей на финал.

В редовния шампионат Уест Хем не изпита никакви проблеми в двете си срещи с Блекпул, побеждавайки с 4:0 на „Ъптън Парк" и с 4:1 на „Блумфийлд Роуд". Интересното е, че седем от осемте гола бяха вкарани от различни футболисти. Впрочем, последната победа на „мандарините" над „чуковете" е от преди 41 години. През януари 1971 година Блекпул се оказа по-силен от Уест Хем в Купата на Англия, побеждавайки уверено с 4:0.

В плейофи двата тима никога не са се срещали помежду си. През 2004 година лондончани загубиха решаващия мач с Кристъл Палас, но само след година постигнаха успех в мача срещу Престън. Блекпул вече спечели финала на „Уембли" през 2010 година, преодолявайки Кардиф Сити с 3:2

Добрата новина за Сам Алърдайс е завръщането на Джак Колинс. Полузащитникът вкара двата гола при победата с 2:0 в Кардиф, но контузи рамото си във втория мач на „Ъптън Парк. Тази информация означава, че „Големия Сам" ще има на свое разположение абсолютно всички футболисти.

При Блекпул положение в кадрово отношение е почти същото. Крейг Каткарт се завърна след лечение, но е малко вероятно да наруши партньорството между Еват и Баптист. По същия начин и Роман Беднар е на разположение. Единственият отсъстващ е Дани Уилсън.

Холуей заслужава голям кредит на доверие за работата си в Блекпул и за това, че за кратък период от време промени изцяло играта на тима. Въпреки това, Уест Хем изглежда по-силен, а резервната скамейка на „чуковете" по-дълга, което също няма да бъде без значение за утрешния мач. Ако лондончани играят разумно и не дадат храна на емоциите си, те би трябвало да победят.

Прогноза за Блекпул - Уест Хем 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Блекпул:

17 април Блекпул - Лийдс 1:0 (Чемпиъншип)
21 април Блекпул - Бърнли 4:0 (Чемпиъншип)
28 април Милоул - Блекпул 2:2 (Чемпиъншип)
04 май Блекпул - Бирмингам 1:0 (Чемпиъншип, Плейофи)
09 май Бирмингам - Блекпул 2:2 (Чемпиъншип, Плейофи)

Уест Хем:

17 април Бристол Сити - Уест Хем 1:1 (Чемпиъншип)
23 април Лестър - Уест Хем 1:2 (Чемпиъншип)
28 април Уест Хем - Хъл Сити 2:1 (Чемпиъншип)
03 май Кардиф - Уест Хем 0:2 (Чемпиъншип, Плейофи)
07 май Уест Хем - Кардиф 3:0 (Чемпиъншип, Плейофи)


Досегашни срещи:

Блекпул - Уест Хем

28 срещи
6 победи за Блекпул
8 равенства
14 победи за Уест Хем
Голова Разлика: 52:39 за Уест Хем


Коефициенти от bet365:
Блекпул - 4.00
Равен - 3.60
Уест Хем - 1.90

Коефициенти от Offsidebet:
Блекпул - 3.60
Равен - 3.40
Уест Хем - 1.95

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
92