Портсмут ще остави интригата за титлата, доближавайки се до спасението


.

Портсмут ще остави интригата за титлата, доближавайки се до спасението

Манчестър Юнайтед посреща Портсмут в отложен мач от Висшата лига. “Червените дяволи” са в лошо настроение след злополучното си отпадане от турнира за Купата на Англия, но то ще се оправи ако тимът му надиграе “помпи”.

След вчерашният хикс между Ливърпул и Арсенал нещата в челото седят горе долу така: Манчестър Юнайтед има еднакво точки с Ливърпул, но и два мача по-малко. Това означава, че ако искат титлата хората на Фърги трябва да спечелят 5 срещи и могат да си позволят един равен и една загуба. Победа вчера на Арсенал щеше да увеличи правото на Юнайтед за загуби на 2.

Програмата на “Червените дяволи” е по-трудна, като те имат срещи с Портсмут, Тотнъм, Ман Сити и Арсенал у дома и с Уигън, Мидълзбро и Хъл. При Ливърпул нещата са по-лесни – Нюкасъл и Тотнъм идват на “Анфийлд”, а срещу Хъл Сити, Уест Хем и Уест Бромич играят навън. Мърсисайдци се радват и на по-добра голова разлика – 5 попадения, като дори при равна такава са с по-добър баланс.

Като цяло мачът с Евертън не е показателен за формата на Юнайтед, тъй като в него играха резервните футболисти на отбора. До края на сезона обаче има твърде много мачове, като прибавим и Шампионската лига и Сър Алекс Фъргюсън не може да си позволи да използва едни и същи играчи.

За Портсмут трябва да кажем, че все още води битка за оцеляване, но то изглежда доста реално, тъй като южняците са с 37, т.е само на три точки от психологическите 40. Само веднъж в историята на Висшата лига отбор с повече от 40 точки (42) е изпадал. С оглед, че до края Портсмут има 6 мача срещу Юнайтед, Нюкасъл, Арсенал, Блекбърн, Съндърланд и Уигън всяка спечелена точка ще е важна за “помпи”.

Кристиано Роналдо, Ван дер Сар, О’Шей и Райън Гигс ще се завърнат в състава на Юнайтед. Дарън Флетчър и Уейн Рууни са с леки травми, но вероятно ще играят. Майкъл Карик е под въпрос.

Нико Кранчар е аут за Портмуст. Хърватинът е с контузия от мача срещу Болтън. Той се присъединява в лазарета към Жером Томас и Папа Буба Диоп. Централният защитник Йонес Кабул е под въпрос.

Миналата година в мач за Купата на Англия Портсмут победи Юнайтед на “Олд Трафорд” с 1:0. Така, че няма невъзможни неща. “Червените дяволи” не са в най-добрата си форма и като нищо могат да допуснат грешки. Обикновено по средата на седмицата се случват доста изненади. Тази, която предсказваме довечера ще направи интригата за титлата много сериозна.

Вероятни състави:

Ман Юн: Ван дер Сар, Евра, Рафаел, Видич, Фърдинанд, Гигс, Роналдо, Флетчър, Скоулс, Рууни, Бербатов

Портсмут: Джеймс, Кабул, Кембъл, Дистин, Хрейдарсон, Джонсън, Дейвис, Мюлинс, Нуджънт, Утака, Крауч

Последни 5 мача:

Ман Юн: РППРП
Портсмут: ПРРПР

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
258