Анонс на втората полуфинална среща-реванш за влизане в Премиършип


Н. Гавазов

Анонс на втората полуфинална среща-реванш за влизане в Премиършип

Бирмингам - Блекпул
Стадион: "Сейнт Андрюс", Бирмингам
Дата: 09.05.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Крис Фой

Бирмингам посреща Блекпул в полуфинална среща-реванш от плейофите за влизане във Висшата лига на Англия. 90 минути от радостта. 90 минути от отчаянието. Това предстои на двата отбора тази вечер. Един от тях ще продължи към „Уембли", където на 19 май ще бъде посрещнат от Уест Хем в най-доходоносния мач в световния футбол, победителят от който ще се завърне в елита.

Първият двубой между Блекпул и Бирмингам на „Блумфийлд Роуд" премина под абсолютната доминация от страна на тима воден от Йън Холуей, който обаче победи само с 1:0 след автогол на Дейвис в 45-та минута на срещата. А това означава, че „сините" все още се намират в борбата, разполагайки с всички шансове да се поздравят с успех пред родна публика.

Вратарят на Бирмингам Колин Дойл се завръща, след като контузи рамото си в мача между двата тима. Извън строя обаче остават Стивън Кар, Кийт Фейхи, Стивън Колдуел и Бооз Михил. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1. Атаката ще се води от Жигич.

Иън Еват ще вземе участие в срещата тази вечер, въпреки разбития си нос. Роман Беднар се завърна в строя, но вероятно ще започне като резерва, същото впрочем се очаква и за Том Бархуйзен. Извън строя остават Ломано, Тресър и Силвестър. Схема на игра 4-4-2.

- Блекпул спечели 39, а Бирмингам 32 от своите 90 предишни срещи.
- Бирмингам се надява да спечели промоция за Висшата лига за втори път в своята история.
- „Сините", които завършиха с точка пред Блекпул, претърпяха първата си загуба в последните си десет мача.
- Две години след като Крис Хютън вкара Нюкасъл в елита, сега специалистът се надява да направи същото и с Бирмингам.
- Бирмингам загуби само един път у дома си през този сезон, допускайки едва 14 гола в този процес.

Мачът тази вечер ще бъде нещо съвсем различно от двубоя на „Блумфийлд Роуд". Вероятно домакините ще атакуват мощно по крилата и ще снабдяват с високи топки Жигич, пред когото има два варианта - да се възползва от височината си или да ангажира повече противници около себе си и по този начин да освобождава пространства за съотборниците си. Гостите от своя страна ще играят на сигурно, изчаквайки удобен момент за контраатаки. Ако „сините" внимават в защита, нищо добро не очаква „мандарините", които трябва да бъдат много внимателни при центриранията на противника в наказателното поле.

Прогноза за: Бирмингам Сити - Блекпул 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
95