Ливърпул ще търси реванш за загубата на финала


П. Пенков

Ливърпул ще търси реванш за загубата на финала

Ливърпул - Челси
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 08.05.2012г.
Час: 22:00
Съдия: Кевин Френд

Във вторник от 22:00 часа Ливърпул приема Челси на стадион "Анфийлд" в последен двубой от 37-я кръг от английската Висша лига. Червените ще се надяват Фернандо Торес отново да не покаже класата си, като това ще бъде първия път, в който испанеца се завръща на "Анфийлд" след като напусна мърсисайдци. Ливърпул се представят изключително слабо като домакини през настоящата кампания, като това е една от най-големите причини тима да не се намира в Топ 4. За изумление на всички съставът на Кени Далглиш се представяше по-добре при гостуванията си, като пример за това е победата, която постигнаха в първата среща с Челси на "Стамфорд Бридж". Тогава срещата завърши при резултат 2:1, като победното попадение за Ливърпул беше дело на десния бранител Глен Джонсън. Мърсисайдци записа две загуби в последните си три мача от Висшата лига, а освен това през уикенда тима не успя да триумфира с ФА Къп, след като беше надигран с 2:1 от Челси в редовното време на стадион "Уембли".

Анди Керъл може да започне като титуляр в тази среща на мястото на Крейг Белами, след като бившия играч на Нюкасъл значително подобри играта на червените, след като влезе като резерва на финала срещу Челси и дори се записа с попадение. Макси Родригес, Дирк Каут и Джондо Шелви вероятно ще намерят място в стартовия лист на Кени Далглиш. Чарли Адам продължава да лекува контузията си, докато Лукас Лейва, който страдаше от тежка травма в коляното, се завърна на тренировъчната база Мелууд.

Челси все още имат минимален шанс да завършат в четворката, тъй като за момента за шести в подреждането, изоставайки на пет точки от четвътия Тотнъм, което значи, че сините трябва да вземат шест точки от оставащите им два мача до края на кампанията, докато шпорите трябва да загубят домакинството си на Фулъм, но не бива да забравяме, че Нюкасъл е само на точка зад четвъртия. В края на миналия месец Челси постигна най-изразителната си победа през настощия сезон, побеждавайки с 6:1 Куинс Парк Рейнджърс, като Фернандо Торес успя да се запише с хеттрик в тази среща. Сега испанецът се очаква да изведе съотборниците си за първата си визита на "Анфийлд", след като напусна Ливърпул за сумата от 50 милиона паунда. "В момента не се чувствам силен както преди, но вече бележа голове," отговори Фернандо Торес по повод критиките по негов адрес.

Давид Луиш и Гари Кейхил продължават да лекуват разтежение, като със сигурност пропуснат двубоя от този кръг. Райън Бертранд и Флоран Малуда, които започнаха като титуляри при загубата от Нюкасъл, вероятно ще запазят местата си, докато Майкъл Есиен, който нямаше право да участва на финала за ФА Къп, ще се завърне отново в игра.

Ливърпул изглежда няма за какво да се борят в тази среща, но може би ще търсят реванш за загубата на финала, а освен това Фернандо Торес се завръща на "Анфийлд", което може да бъде добра причина да повиши страстите. 

Прогноза: Ливърпул - Челси 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

14 април Ливърпул - Евертън 2:1 (ФА Къп)
22 април Ливърпул - Уест Бромич 0:1 (Висша лига)
28 април Норич - Ливърпул 0:3 (Висша лига)
01 май Ливърпул - Фулъм 0:1 (Висша лига)
05 май Челси - Ливърпул 2:1 (ФА Къп, Финал)

Челси:

21 април Арсенал - Челси 0:0 (Висша лига)
24 април Барселона - Челси 2:2 (Шампионска лига)
29 април Челси - КПР 6:1 (Висша лига)
02 май Челси - Нюкасъл 0:2 (Висша лига)
05 май Челси - Ливърпул 2:1 (ФА Къп, Финал)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Челси

153 срещи
68 победи за Ливърпул
33 равенства
52 победи за Челси
Голова Разлика: 230:209 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 2.37
Равен - 3.50
Челси - 2.87

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 2.25
Равен - 3.20
Челси - 3.15

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149