Евертън може да изненада Юнайтед за ФА Къп


.

Евертън може да изненада Юнайтед за ФА Къп

Манчестър Юнайтед и Евертън се изправят един срещу друг в полуфинал за ФА Къп в неделя на “Уембли”. Сблъскват се два клуба водени от шотландски мениджъри, като според мнозина специалисти наставникът на “карамелите” Дейвид Мойс е основен фаворит за наследник на Сър Алекс на “Олд Трафорд”.

Манчестър Юнайтед влиза в този мач след успеха си на “Драгао” срещу Порто, който осигури на тима участие на полуфиналите в Шампионската лига.  40-метров шут на Роналдо донесе победата, която бе първа за английски тим в този град. Заедно в защитата се събраха Рио Фърдинанд и Неманя Видич и за Ван дер Сар нямаше особени проблеми.

Сега се очаква Сър Алекс да направи доста промени в състава, тъй като трябва да осигури сили на тима си да издържи до края на тежкия сезон. От тук насетне мачовете за шампионите са през 3 дена. Рууни, Карик и Бербатов имат проблеми след мача в Португалия. Флетчър е възстановен напълно. Уесли Браун вече игра за дублиращия състав. Харгрийвс е аут до края на сезона.

Дейвид Мойс ще даде на момчетата си няколко урока по история, за да ги надъха за мача. Той ще припомни на своите финала от 1995 година, когато с гол на Пол Ридаут “карамелите” бият доминиращият Юнайтед на финала. Този сезон Евертън даде отпор на съперника си във Висшата лига като стигна до равенство на “Гудисън парк” и загуби минимално на “Олд Трафорд”.

Иначе в последната си среща “карамелите” направиха 3:3 със Астън Вила и като цяло изглежда, че участието им в Лига Европа не им мърда.  Дейвид Мойс трябва да реши дали да заложи на Луис Саха, който е със стомашен вирус. Жо няма лиценз за турнира, а с контузии в коляното са основни фигури като Аничебе, Артета, Якубу и Валенте. Йобо и Вогхан обаче са на линия.

След победата в сряда изглежда машината на Сър Алекс пак заработва. Този път е много вероятно шотландецът да заложи на по-непривичен състав, а това ще даде добър шанс на коравия Евертън да се възползва и да се класира за финала. Все пак равенството в рамките на 90 минути изглежда най-добрия залог.

Вероятни състави:

Манчестър Юнайтед: Фостър, Рафаел, О‘Шей, Видич, Еванс, Парк, Роналдо, Флетчър, Скоулс, Тевес, Македа

Евертън: Хауърд, Хибърт, Бейнс, Лескот, Ягиелка, Осман, Пиенар, Невил, Фелаини, Кейхил, Саха

Последни 5 мача:

Ман Юн: ППРПЗ
Евертън: РПЗПП

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
203