Ще успее ли Блекбърн да се спаси от изпадане?


П. Пенков

Ще успее ли Блекбърн да се спаси от изпадане?

Блекбърн - Уигън
Стадион: "Ииуд Парк", Блекбърн
Дата: 07.05.2012г.
Час: 22:00
Съдия: Марк Клатънбърг

В предпоследна среща от 36-я кръг от английската Висша лига - Блекбърн Роувърс домакинства на Уигън Атлетик. Розите ще се опитат да победят съперниката си, като по този начин да запазят шансовете си за оставане в елита за последния кръг от първенството. В момента съставът на Стив Кийн е на 4 точки зад линията на изпадащите, но при евентуален успех на тима ще е нужна само една за да премине тази граница, разбира се ако Болтън загуби или запише равенство при гостуването си на Стоук Сити. По-рано този сезон Блекбърн записа равенство 3:3 срещу Уигън, но съставът на Стив Кийн ще се надява да повтори резултата от миналия сезон, когато Роувърс надиграха съперника си с 2:1, когато автор на победното попадение беше Мортен Гамст Педерсен.

Блекбърн бяха изключително слаби при гостуването си на Тотнъм, което загубиха с 2:0, като тима нямаше нито един отправен удар по посока вратата на шпорите. В Роувърс няма новоконтузени играчи, като аут остават единствено Винченцо Грела и Грант Хенли. Стивън Н'Зонзи ще се надява да се завърне в стартовите 11, замествайки Джейсън Лоу.

Уигън спечелиха пет от последните си седем срещи във Висшата лига, като Виктор Моузес изигра ключова роля при спечелването на тези ценни точки, които отдалечиха тима от опасната зона. Мениджърът на Латикс - Роберто Мартинес заяви, че е доволен от моментната форма на бившия нападател на Кристъл Палас, който се разписа на 2 пъти при победата с 4:0 над Нюкасъл миналия уикенд. Испанецът сподели следното: "Истинска радост е да видиш как Виктор израства при нас. Той е от типа футболисти, при които не са важни парите, разбирайки играта по съвсем различен начин."

Схемата 5-4-1, която използва Мартинес в последната среща, лесно може да бъде променена в по-офанзивна 3-4-3,  като Босежур и Бойс ще се преместят по крилата, а Моузес и Малуни ще си партнират с Марко Ди Санто. В съставът на Уигън няма контузени или наказани играчи.

Прогноза: Блекбърн - Уигън над 2,5 гола

Последни 5 изиграни срещи:

Блекбърн:

07 април Уест Бромич - Блекбърн 3:0 (Висша лига)
10 април Блекбърн - Ливърпул 2:3 (Висша лига)
14 април Суонзи - Блекбърн 3:0 (Висша лига)
21 април Блекбърн - Норич 2:0 (Висша лига)
29 април Тотнъм - Блекбърн 2:0 (Висша лига)

Уигън:

07 април Челси - Уигън 2:1 (Висша лига)
11 април Уигън - Манчестър Юнайтед 1:0 (Висша лига)
16 април Арсенал - Уигън 1:2 (Висша лига)
21 април Фулъм - Уигън 2:1 (Висша лига)
28 април Уигън - Нюкасъл 4:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Блекбърн - Уигън

13 срещи
7 победи за Блекбърн
3 равенства
3 победи за Уигън
Голова Разлика: 28:21 за Блекбърн


Коефициенти от bet365:
Блекбърн - 2.45
Равен - 3.35
Уигън - 2.75

Коефициенти от Offsidebet:
Блекбърн - 2.40
Равен - 3.50
Уигън - 2.87

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
84