Арсенал ще спечели лесно три точки срещу Норич


П. Пенков

Арсенал ще спечели лесно три точки срещу Норич

Арсенал - Норич
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 05.05.2012г.
Час: 14:45
Съдия: Антъни Тейлър


В първа среща от 37-я предпоследен кръг от английската Висша лига, един срещу друг се изправят отборите на Арсенал и Норич Сити. Лондончани заемат шестата позиция във временното подреждане, като при евентуална победа срещу канарчетата ще запази преднината им пред Тотнъм константна. Статистиката показва, че артилеристите са спечелили последните си четири мача срещу Норич и са изминали близо 20 години от последното им поражения от този противник. Съставът на Арсен Венгер успя да преобърне развитието на сезона в своя ползва и тима е напълно устремен към целта си, а именно запазване на третото място.

"Смятам, че трябва да бъдем достатъчно уверени, тъй като сме трети и държим съдбата в ръцете си," сподели полузащитникът Томас Роситцки. "Битката продължава, няма съмнение в това, което показва колкото класа има във Висшата лига. Това е битка, която ще се води до самия край," добави чехът.

Абу Диаби остава под въпрос за съботния двубой, поради травма, която получи по време на равенството 1:1 срещу Стоук Сити. Рамзи, Бенаюн и Жервиньо не бяха достатъчно ефективни в тази среща, така че е много вероятно да бъдат оставени на резервната скамейка. Мертезакер, Артета, Уолкът, Уилшър и Фримпонг остават контузени.

През ноември миналата година Стийв Морисън изведе канарчетата напред в резултата по време на първата среща на "Кероу Роуд", но последвалите две попадения на Робин ван Перси донесоха трите точки за Арсенал. Канарчетата претърпяха поражения в последните си три мача от Висшата лига, но мениджърът Пол Ламбърт заяви, че остава доволен от първия сезон на тима в елита: "Намираме се на една доста добра позиция, като нашия приоритет беше да запазим мястото си във Висшата лига. Всички ни отписваха в началото на сезона, така че изненадахме всички с постигнатото." В момента Норич Сити се намират на 14-та позиция в подреждането, на на цели 9 точки преднина пред зоната на изпадащите.

Елиът Уорд може да запази титулярното си място, въпреки слабото си представане при загубата от Ливърпул с 3:0. Зак Уайтбред, Марк Тиърни и Даниел Аяла са аут, тъй като се възстановяват от травми, докато участието на Адам Дръри остава под въпрос.

Прогноза: Арсенал - Норич Сити 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

08 април Арсенал - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)
11 април Уулвърхемптън - Арсенал 0:3 (Висша лига)
16 април Арсенал - Уигън 1:2 (Висша лига)
21 април Арсенал - Челси 0:0 (Висша лига)
28 април Стоук Сити - Арсенал 1:1 (Висша лига)

Норич:

07 април Норич - Евертън 2:2 (Висша лига)
09 април Тотнъм - Норич 1:2 (Висша лига)
14 април Норич - Манчестър Сити 1:6 (Висша лига)
21 април Блекбърн - Норич 2:0 (Висша лига)
28 април Норич - Ливърпул 0:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Норич

43 срещи
19 победи за Арсенал
16 равенства
8 победи за Норич
Голова Разлика: 76:43 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.22
Равен - 6.50
Норич - 12.00

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 1.22
Равен - 6.25
Норич - 11.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
143