Анонс на втората полуфинална среща за влизане в Премиършип


Н. Гавазов

Анонс на втората полуфинална среща за влизане в Премиършип

Блекпул - Бирмингам
Стадион: "Блумфийлд", Блекпул
Дата: 04.05.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Марк Хълси

Втората полуфинална среща за влизане във Висшата лига на Англия обещава да бъде много по-оспорвана и равностойна от двубоя, който наблюдавахме снощи. Причината е, че двата съперника са на едно ниво по много показатели- постигнати победи, равенства, допуснати загуби, голова разлика, включително и по заработени картони - противниците тази вечер са едни от най-дисциплинираните в Чемпиъншип.

Блекпул започна противоречиво кампанията си във втория ешелон на английския футбол, регистрирайки в първите си 14 мача пет загуби и четири равенства. От началото на ноември обаче „мандарините" коригираха представянето си, набраха скорост и в оставащите 32 двубоя напуснаха терена победени само още шест пъти, благодарение на което хората на Холуей успяха да изпреварят Мидълсбро и Хъл Сити и да финишират на пето място в класирането. В последните си седем мача от шампионата Блекпул е без загуба с голова разлика 13-3.

За „мандарините" това ще бъде шести плейоф на различни нива за последните 20 години, четири от които са успешни, включително преди два сезона отборът спечели последния мач от мини-турнира и заслужи правото да играе в елита.

Бирмингам Сити до края на февруари се представяше равномерно в първенството на Чемпиъншип и още преди края на календарната година се озова в топ 3, заявявайки ясно претенциите си за завръщане в елита. Март обаче се оказа кошмарен месец за „сините", които спечелиха само една от седемте си срещи, допускайки три поражения и в резултат на това Бирмингам престана не само да бъде конкурент на Саутхямптън и Рединг за първите две места в шампионата, но като цяло застраши участието си в плейофите за влизане във Висшата лига на Англия. Последните осем мача хората на Крис Хютън изиграха на мажорна нота, спечелиха 16 точки от 24 възможни и в крайна сметка заслужено завършиха сезона на четвърто място.

За Бирмингам това ще бъде пети опит да се изкачи във Висшата лига чрез системата на плейофите. „Сините" не успяха да го направят през 1999, 2000 и 2001 година, но победиха Норич след продължения и изпълнение на дузпи през 2002 година.

Това ще бъде 90-та среща между двата тима от 1897 година. Блекпул е спечелил 38 мача, Бирмингам 32, а 19 двубоя с завършили наравно. Когато тимовете бяха във Висшата лига „сините" спечелиха и двата мача срещу „мандарините". През ноември срещата на „Блумфийлд Роуд" завърши при резултат 2:2, а на Нова година на „Сейнт Андрюс" бирмингамци победиха своя противник с класическото 3:0.

Всичко казано по-горе ни гарантира, че тази вечер ще станем свидетели на оспорван дуел. На пръв поглед Бирмингам е фаворит в противопоставянето, но не бива да се доверяваме сляпо на „сините" срещу отбор като Блекпул, който спечели 32 точки от губещи позиции през този сезон. В същото време Бирмингам загуби 31 точки от водещи позиции! На всичкото отгоре, според статистиката четвъртият отбор в Чемпиъншип се представя най-зле в системата на плейофите, печелейки само 4 от 23 сезона. Лично аз очаквам победа за домакините, които ще вкарат поне два гола на своя противник.

Прогноза за: Блекпул - Бирмингам Сити 3:1

Коефициенти от bet365:
Блекпул - 2.38
Равен - 3.30
Бирмингам - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:
Блекпул - 2.30
Равен - 3.10
Бирмингам - 3.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
97