Анонс на първата полуфинална среща за влизане в Премиършип


Н. Гавазов

Анонс на първата полуфинална среща за влизане в Премиършип

Кардиф Сити - Уест Хем
Стадион: "Кардиф Сити Стейдиъм", Кардиф
Дата: 03.05.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Нил Соурбрик

Историята на плейофите в системата на английския футбол датира от 1987 година. Според регламента, четири отбора от Чемпиъншип определят полуфинални двойки и в два мача при разменено гостуване помежду си определят по-добрия. Победителите се класират за финала на „Уембли", където се разиграва последното място за класиране в елита. Мачовете от плейофите винаги са вълнували любителите на английския футбол, а чрез тях феновете от всички страни получават по-ясна представа за състоянието на нещата във втория ешелон на Англия, който е на по-високо ниво от по-голяма част от националните първенства на Стария континент.

Кардиф и Уест Хем отдавна си обезпечиха местата в плейофния турнир за влизане във Висшата лига на Англия. Уелският отбор не започна добре кампанията си в Чемпиъншип, но постепенно набра скорост и по време на Коледа вече се намираше сред първите осем отбора. През февруари обаче хората на Макей отпуснаха педала на газта и това струваше много на тима - в десет мача бяха загубени 21 точки и по всичко изглеждаше, че Кардиф няма да изпълни поставените преди началото на сезона цели. Но в последните си осем мача уелсците се преобразиха, записвайки четири победи и не допускайки загуба, благодарения на което Кардиф завърши кампанията си в Чемпиъншип на шеста позиция с пет точки пред Мидълзбро.

Уест Хем още в първия си мач след загубването на елитния си статут през миналата година трябваше да приеме именно Кардиф и лондончани загубиха с 0:1 след гол на Милър в 90-та минута. „Чуковете" изглежда разбраха, че няма да е лесно и във втория ешелон, а след злополучния мач Алърдайс промени схемата на игра от 4-3-2-1 на добрата и стара 4-4-2, акцентирайки на бековете, които при овладяване на топката оказват голяма помощ при атаките на своите. Промяната се почувства - в следващите седем мача лондончани загубиха само 2 точки и за всички стана ясно, че Уест Хем има намерение да се завърне във Висшата лига. В крайна сметка „чуковете" завършиха на третото място в класирането, на обидните две точки от втория Саутхямптън, а основната причина лондончани да не са първи е лошата серия на тима през март - в пет поредни мача хората на Алърдайс постигнаха пет равенства.

Фаворит в сблъсъка тази вечер е Уест Хем. Не само заради това, че отбора в последните си 18 срещи регистрира само едно поражение, а за това, че дружината на Алърдайс изглежда много солидна и обиграна. Вероятно Крдиф ще приеме играта в своята половина, разчитайки противника да се открие, но едва ли гостите ще нарушат тактическите указания на своя мениджър и ще се хвърлят в безразсъдни атаки. Още повече, че вторият мач е в Лондон, което би трябвало да даде повече спокойствие на „чуковете".

Коефициенти от bet365:
Кардиф Сити - 2.88
Равен - 3.25
Уест Хем - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Кардиф Сити - 2.75
Равен - 3.15
Уест Хем - 2.45

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
91