Ливърпул ще победи Фулъм преди финала на Уембли


П. Пенков

Ливърпул ще победи Фулъм преди финала на Уембли

Ливърпул - Фулъм
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 01.05.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Лий Пробърт


Във вторник от 21:45 Ливърпул приема Фулъм на стадион "Анфийлд", в отложен двубой от английската Висша лига. В последната си изиграната среща от първенството съставът на Кени Далглиш успя да превъзмогне по-ранната загуба от Уест Бромич у дома, когато постигна убедителен успех с 3:0 при гостуването си на новака Норич Сити, който със сигурност си осигури още един сезон в елита. И трите попадения на мърсисайдци бяха дели на уругваецът Луис Суарес, като последното от тях беше най-красиво, тъй като седмицата успя да прехвърли стража на канарчетата от близо 40 метра. Така Ливърпул ще може да посрещне финала в добра форма и с повишено самочувстие след постигната победа. Благодарение на успеха над канарчетата, червените се изидигнаха до осмата позиция в класирането с актив от 49 точки.

Очаква се Кени Далглиш да даде отново шанс на Луис Суарес, като може би Анди Керъл ще намери място в титулярния състав, за да партнира на уругваеца в предни линии. Хендерсън и Шкъртел също трябва да се завърнат в стартовите 11, след като им бе дадена почивка за визитата на "Кероу Роуд", докато Белами и Шелви вероятно ще ги заместят на резервната скамейка. Чарли Адам ще пропусне остатъка от сезона, поради контузия, като въпроса е дали Стивън Джерард ще играе срещу Фулъм или ще бъда оставен да почива с цел да е готов за финала на "Уембли".

Съперникът на Ливърпул този кръг - Фулъм е само на позиция зад тях и на 3 точки разлика, които могат да бъдат преодоляни при евентуален успех на "Анфийлд". През изминалия уикенд съставът на Мартин Йол прекрати добрата си серия от 3 победи и 1 равенство в четири двубоя, след като допусна тежка загуба при гостуването си на карамели с 4:0. Йол не остана никак доволен от представянето на момчета си в тази среща, тъй като финиширането на тима в Топ 10 е застрашено, а колкото на по-предна позиция в класирането завърши един отбор, толкова повече финансови средства, главно от телевизионни права, ще получи в края на кампанията.

Мениджърът Мартин Йол се очаква да направи няколко промени в титулярния състав, който не успя да се противопостави на Евертън през уикенда. Дани Мърфи може да се завърне в стартовите 11, което означава, че Муса Дембеле може да се премести на фланга. Стивън Кели е под въпрос за гостуването на Ливърпул, поради травма в китката, получена по време на последния мач, докато Арън Хюз се очаква да запази мястото си по дясното крило.

Ливърпул ще иска да победи в тази среща, за да е в добро настроение преди предстоящия финал в събота, докато Фулъм си осигури място в елита и през следващата кампания, но ще се надява да завърши колкото се може по-напред в крайното класиране. В крайна сметка смятам, че домакините ще зарадват феновете си и ще победят в тази среща.

Прогноза: Ливърпул - Фулъм 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

07 април Ливърпул - Астън Вила 1:1 (Висша лига)
10 април Блекбърн - Ливърпул 2:3 (Висша лига)
14 април Ливърпул - Евертън 2:1 (ФА Къп)
22 април Ливърпул - Уест Бромич 0:1 (Висша лига)
28 април Норич - Ливърпул 0:3 (Висша лига)

Фулъм:

31 март Фулъм - Норич 2:1 (Висша лига)
07 април Болтън - Фулъм 0:3 (Висша лига)
09 април Фулъм - Челси 1:1 (Висша лига)
21 април Фулъм - Уигън 2:1 (Висша лига)
21 април Евертън - Фулъм 4:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Фулъм

39 срещи
20 победи за Ливърпул
11 равенства
8 победи за Фулъм
Голова Разлика: 65:35 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.57
Равен - 4.00
Фулъм - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 1.57
Равен - 3.60
Фулъм - 5.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144