Сити и Юнайтед в битка за титлата на Етихад Стейдиъм


И. Ангелов

Сити и Юнайтед в битка за титлата на Етихад Стейдиъм

Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 30.04.2012г.
Час: 22:00
Съдия: Андре Маринър

Манчестър Сити приема Манчестър Юнайтед в един мач, вече описан от Сър Алекс Фъргюсън като "Майката на всички дербита". След като преди две седмици "гражданите" бяха напълно отписвани от състезанието за трофея, сега всичко е в техните ръце и те са на прага да направят немислимото, като свалят Юнайтед от трона във Висшата лига.

Момчетата на Манчини намериха своя стил рано през сезона, а и в последните няколко срещи те дебнат за подхлъзване на своя опонент и се възползват максимално. Най-ироничното в завръщането на добрата форма на тима е пристигането на Карлос Тевес обратно в състава, който катализира тези процеси, подобно на Пол Скоулс за Юнайтед.

"Червените дяволи" изпуснаха 5 точки в последните си 3 мача, включително в мач с Евертън, в който на два пъти повеждаха с два гола, но взеха само равенство. Тима обаче все още има три точки преднина на върха, а дербито остава - всичко или нищо.

Относно съставите на двата тима: За Роберто Манчини няма много проблеми, след като Мика Ричардс се бори да влезе във форма и да играе. Марио Балотели ще е на линия и може да изиграе важна роля, след като бе наказан. 

Манчестър Юнайтед - Изглежда Джони Евънс има шансове да успее да играе, след като той е защитникът във форма на тима. Младокът получи травма срещу Евертън, но надеждите са да се оправи до утре. Само малко преди мача с Евертън, Сър Алекс се изказа, че момчето се е превърнало в най-добрия защитник на острова. 

Скоулс и Карик би трябвало да започнат в центъра, а Нани получи травма в тренировка на тима и отново надеждите са той да преодолее контузията си преди срещата, след като изигра доста силен мач срещу Евертън. 

В последните 3 срещи между тези отбори видяхме 17 гола. Изглежда сигурно, че и в тази среща ще паднат много голове, след като в началото на сезона Сити разглоби Юнайтед с 6:1, а гостите си върнаха на "Етихад", когато надвиха своя опонент с 3:2. 

Манчестър Сити е допуснал само два гола в първото полувреме от 20 срещи в лигата - тези попадения дойдоха от Съндърланд. Aгуеро и Тевес са вкарали 11 гола за 304-те минути, в които са били заедно на терена през този сезон. Това е заплашителна статистика. 

Юнайтед обаче не е допуснал гол в последните си 3 визити на "Етихад" в лигата, но в последната среща на тима защитата изглеждаше лошо и допусна 4 попадения. Нападението на Сити е във форма и изглежда головете са гарантирани. Интересен факт е, че гостите не са печелили мач, в който са допуснали първото попадение през този сезон. Юнайтед обаче вече победи на 2 пъти своя опонент през кампанията, и двата пъти с по 3:2, докато победата на Сити остана историческото 6:1 на "Олд Трафорд".

 

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

31 март Манчестър Сити - Съндърланд 3:3 (Висша лига)
08 април Арсенал - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)
11 април Манчестър Сити - Уест Бромич 4:0 (Висша лига)
14 април Норич - Манчестър Сити 1:6 (Висша лига)
22 април Уулвърхемптън - Манчестър Сити 0:2 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

02 април Блекбърн - Манчестър Юнайтед 0:2 (Висша лига)
08 април Манчестър Юнайтед - КПР 2:0 (Висша лига)
11 април Уигън - Манчестър Юнайтед 1:0 (Висша лига)
15 април Манчестър Юнайтед - Астън Вила 4:0 (Висша лига)
22 април Манчестър Юнайтед - Евертън 4:4 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед

139 срещи
38 победи за Манчестър Сити
45 равенства
56 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 200:189 за Манчестър Юнайтед

Коефициенти от bet365:

Манчестър Сити - 2.10
Равен - 3.50
Манчестър Юнайтед - 3.40

Коефициенти от Offsidebet:

Манчестър Сити - 2.15
Равен - 3.35
Манчестър Юнайтед - 3.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
223