Арсенал ще спечели на Британия Стейдиъм


П. Пенков

Арсенал ще спечели на Британия Стейдиъм

Стоук Сити - Арсенал
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 28.04.2012г.
Час: 17:00
Съдия: Крис Фой


В събота от 17:00 часа Арсенал гостува на "Британия Стейдиъм" в среща от 36-я кръг от английската Висша лига. Грънчарите не са застрашени от изпадане в края на настоящата кампания, след като тима е 14-ти във временното подреждане, притежавайки преднина от 9 точки от опасната зона. Стоук Сити са изключително колебливи в представянето си през последния месец, в който регистираха 1 победа, 1 равенство и 2 поражения, последното от което беше преди седмица, когато загубиха визитата си на Нюкасъл с 3:0.

В този двубой Анди Уилкинсън получи травма, която вероятно няма да му позволи да излезе срещу Арсенал, така че Шотън ще заеме позиция на десния фланг. Джермейн Пенант и Рори Делап за готови за игра, докато Уайтхед се завръща, заменяйки Паласиос в средата на терена. Мамаду Сидибе остава аут, тъй като все още лекува контузия.

Съперникът Арсенал ще има за цел да запази нястоящата си позиция в подреждането, като в момента артилеристите са трети с актив от 65 точки. За изненада на всички Нюкасъл е отбора заемащ четвъртата позиция преди този кръг, което дава право на участие в Шампионска лига. Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер вероятно е най-голямия критик относно тактиката на грънчарите, като двубоя между тези два тима има особен заряд откакто Райън Шоукръс счупи брутално крака на Арън Рамзи през 2010 година. Лондончаните трябва да измъкнат максималното от тази среща ако желаят да останат в четворката, след като в последните си два мача Арсенал успя да вземе само точка, което се случи при нулевото равенство у дома срещу Челси.

Тио Уолкът вероятно ще пропусне остатъка от сезона, поради разтежение, което получи по време на градското дерби. Диаби е много вероятно да излезе като титуляр и да замени Рамзи, което не беше ефективен в последния двубой. Контузени продължават да бъдат: Кокелин, Мертезакер, Артета, Уилшър и Фримпонг.

Прогноза: Стоук Сити - Арсенал 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Стоук Сити:

24 март Стоук Сити - Манчестър Сити 1:1 (Висша лига)
31 март Уигън - Стоук Сити 2:0 (Висша лига)
07 април Стоук Сити - Уулвърхемптън 2:1 (Висша лига)
09 април Астън Вила - Стоук Сити 1:1 (Висша лига)
21 април Нюкасъл - Стоук Сити 3:0 (Висша лига)

Арсенал:

31 март КПР - Арсенал 2:1 (Висша лига)
08 април Арсенал - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)
11 април Уулвърхемптън - Арсенал 0:3 (Висша лига)
16 април Арсенал - Уигън 1:2 (Висша лига)
21 април Арсенал - Челси 0:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Стоук Сити - Арсенал

83 срещи
23 победи за Стоук Сити
18 равенства
42 победи за Арсенал
Голова Разлика: 130:80 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Стоук Сити - 4.33
Равен - 3.60
Арсенал - 1.83

Коефициенти от Offsidebet:
Стоук Сити - 4.20
Равен - 3.40
Арсенал - 1.85

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
129