Арсенал и Челси в битка за Шампионската лига


П. Пенков

Арсенал и Челси в битка за Шампионската лига

Арсенал - Челси
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 21.04.2012г.
Час: 14:45
Съдия: Дийн Мохареб


В дерби сблъсъка от 35-я кръг от английската Висша лига - Арсенал и Челси излизат един срещу друг на "Емирейтс Стейдиъм" в борба за трите точки, които могат да осигурят участие в Шампионска лига през следващия сезон. Артилеристите могат да се сигурно, че отново ще играят в най-големия европейски клубен турнир ако успеят да победят градски си съперник. През октомври миналата година съставът на Арсен Венгер постигна впечатляваща победа с 5:3 на "Стамфорд Бридж", в чийто двубой Робин ван Перси регистрира хеттрик. След лошия старт на кампанията Арсенал са на крачка да завършат на третата позиция, след като спечелиха седем от последните си осем мача от Висшата лига. Мениджърът Арсен Венгер заяви, че е повече от доволен от представянето на Ван Перси, но е и впечатлен от формата на стража Войчех Шчесни.

Положението с контузени играчи в Арсенал продължава да бъде тежко. Преди седмица Микел Артета нарани глезена по време на загубата от Уигън у дома с 2:1, като стана ясно, че той няма да може да вземе участие в оставащите срещи до края на сезона. Лоран Косчелни се завръща, след като изтърпя наказанието си, като се очаква да си партнира с Вермаелен в отбрана. Рамзи, Чембърлейн и Жервиньо ще се надяват на титулярни позиции след слабото представяне на Бенаюн и Уолкът в последния мач. Кокелин, Мертезакер, Уилшър и Фримпонг са аут, поради контузии.

Съперникът Челси има отново шанс да се върне в четворката, след като в момента заема шестото място, изоставайки само на 2 точки от Тотнъм, който затваря Топ 4. Сините изгубиха ценни точки през последните няколко седмици, като в последните си четири срещи тима записа 2 равенства. Освен това съставът на Роберто Ди Матео е все по-близо до финала в Шампионска лига, след като през средата на тази седмица лондончани победиха у дома с 1:0 Барселона, като по този начин спечелиха преднина преди реванша на "Камп Ноу". Междувременно Челси е сигурен финалист в турнира ФА Къп, след като отстрани Тотнъм с 5:1 на "Уембли", като в последния кръг от надпреварата ще се изправи срещу другия финалист - Ливърпул.

В решителния двубой с Тотнъм - Давид Луиш получи разтежение, което ще го отстрани от игра в следващите няколко седмици. Бранислав Иванович остава наказан, така че Босингва ще заеме позицията му на десния фланг. Саломон Калу вероятно ще бъде предпочетен пред Даниел Стъридж. Есиен и Торес се завръщат, като ще дадат почивка на съотборниците си Микел и Дрогба.

Прогноза: Арсенал - Челси 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

24 март Арсенал - Астън Вила 3:0 (Висша лига)
31 март КПР - Арсенал 2:1 (Висша лига)
08 април Арсенал - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)
11 април Уулвърхемптън - Арсенал 0:3 (Висша лига)
16 април Арсенал - Уигън 1:2 (Висша лига)

Челси:

04 април Челси - Бенфика 2:1 (Шампионска лига)
07 април Челси - Уигън 2:1 (Висша лига)
09 април Фулъм - Челси 1:1 (Висша лига)
15 април Тотнъм - Челси 1:5 (ФА Къп)
18 април Челси - Барселона 1:0 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Челси

154 срещи
61 победи за Арсенал
45 равенства
48 победи за Челси
Голова Разлика: 223:198 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 2.00
Равен - 3.60
Челси - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 2.00
Равен - 3.40
Челси - 3.60

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152