Ливърпул ще е финалист в ФА Къп


П. Пенков

Ливърпул ще е финалист в ФА Къп

Ливърпул - Евертън
Стадион: "Уембли", Лондон
Дата: 14.04.2012г.
Час: 14:30
Съдия: Хауърд Уеб


Ливърпул и Евертън се изправят един срещу друг отново в дербито на мърсисайд, но този път залога е повече от голям, след като победителя в срещата ще си осигури право на участие на финала в турнира ФА Къп. Ливърпул, които са символични домакини, надиграха Стоук Сити с 2:1 в миналия кръг, като по този начин се класираха за полуфиналите, които ще изиграят по традиция на стадион "Уембли". Това е втори шанс за триумф на червените през този сезон, след като преди два месеца спечелиха Карлинг Къп в двубой с Кардиф Сити. През настоящата седмица съставът на Кени Далглиш сложи край на негативната си серия във Висшата лига, след като надигра Блекбърн с 3:2 като гост, като преди този мач Ливърпул бяха спечели само точка в последните си четири срещи от кампанията. Така мърсисайдци са осми в подреждането, изоставайки на 13 точки от четвъртото място, каквато беше първоначалната цел на тима.

Тимът на Ливърпул е изправен пред твърде трудно изпитание, след като отбора няма да можеда разчита напървите си двама стража - Пепе Рейна и Дони, който получиха съответно червени картони и са наказани. Брад Джоунс се очаква да заема вратарския пост, който направи добро впечатление, след като се наложи да влезе срещу Блекбърн, за да замени съотборника си Дони, който беше изгонен. Полузащитниците Чарли Адам и Лукас Лейва продължат да лекуват контузии. Стивън Джерард, Луис Суарес, Хосе Енрике и Стюърд Даунинг се очаква да се завърнат в състава, след като Кени Далглиш им даде почивка през седмица в мача с Роувърс.

Евертън от своя страна се намира в прекрасна форма, като карамелите спечелиха 10 точки в последните си четири мача от Висшата лига. В тях съставът на Дейвид Мойс постигна победи съответно над Суонзи, Уест Бромич и Съндърланд и записа реми 2:2 при визитата им на Норич Сити. Благодарение на това добро представяне Евертън изправи градския си съперник във временното класиране, като в момента сините са седми с актив от 47 точки. За да стигнат до този етап от надпреварата във ФА Къп, те надиграха Съндърланд с 2:0 на "Стейдиъм ъф Лайт".

Джак Родуел вероятно няма да може да се включи в игра до края на сезона, след като получи тежко разтежение, което дори може да му попречи да вземе участие на Европейското първенство това лято. Стивън Пиенар пък няма право да вземе участие в турнира, след като стори това по-рано с фланелката на Тотнъм.

Прогноза: Ливърпул - Евертън 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

21 март КПР - Ливърпул 3:2 (Висша лига)
24 март Ливърпул - Уигън 1:2 (Висша лига)
01 април Нюкасъл - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
07 април Ливърпул - Астън Вила 1:1 (Висша лига)
10 април Блекбърн - Ливърпул 2:3 (Висша лига)

Евертън:

24 март Суонзи - Евертън 0:2 (Висша лига)
27 март Съндърланд - Евертън 0:2 (ФА Къп)
31 март Евертън - Уест Бромич 2:0 (Висша лига)
07 април Норич - Евертън 2:2 (Висша лига)
09 април Евертън - Съндърланд 4:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Евертън

217 срещи
87 победи за Ливърпул
64 равенства
66 победи за Евертън
Голова Разлика: 300:249 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 2.50
Равен - 3.25
Евертън - 2.87

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 2.35
Равен - 3.15
Евертън - 2.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160