Челси ще постигне лесна победа като домакин на Уигън


П. Пенков

Челси ще постигне лесна победа като домакин на Уигън

Челси - Уигън
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс


В среща от 32-я кръг от английската Висша лига Челси приема борещия се за оцеляването си отбор на Уигън. Домакините от Лондон се отдалечиха от четвъртата позиция, която дава право на участие в Шампионска лига, като преди този кръг сините са шести в подреждането, изоставайки на пет точки от Тотнъм. Съставът на Роберто Ди Матео не впечатлява с представянето си във Висшата лига, където в последните си пет мача тима успя да спечели едва седем точки, което не е никак добро представяне за отбор, който желае да завърши в четворката и да се пребори за последното място даващо право на участие в най-елитния европейски клубен турнир. На съвсем друго ниво е представянето на Челси през този сезон в Шампионската лига, след като отбора вече е полуфиналист, след като отстрани Бенфика с общ резулат 3:1 в четвъртфиналната фаза от надпреварата. Така лондончани ще трябва да се изправят срещу трудния съперник Барселона по пътя към финала.

През седмицата Джон Тери получи лека контузия, която ще му попречи да вземе участие в двубоя през този уикенд. Гари Кейхил вероятно ще заеме позицията му в стартовите 11, докато Калу, Лампард и Торес също ще получат заслужена почивка. Раул Мейрелеш се разписа срещу Бенфика, след като влезе в игра от резервната скамейка, така че много вероятно е той да започне като титуляр срещу Уигън.

Латикс продължат да се борят за оцеляването си през настоящата кампания, като в момента състава на Роберто Мартинес е предпоследен в подреждането, като притежава еднакъв актив от точки с Блекбърн и Куинс Парк Рейнджърс, като обръчите са първия тим извън опасната зона, поради по-добрата си голова разлика. Фактите за този подем от страна на Уигън се крият в последните четири мача на тима. В два от тях тима измъкна равенства срещу противниците си, а през последните две седмици се наложи с 2:1 над Ливърпул и с 2:0 над Стоук, победи които донесаха ценни шест точки на клуба в борбата за оставане в елита.

Мохамед Диаме и Дейвид Джоунс са готови да се завърнат в игра, докато Хюго Родайега остава аут, поради травма в коляното.

Прогноза: Челси - Уигън 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144