Ливърпул ще се надява и на точка срещу Нюкасъл


П. Пенков

Ливърпул ще се надява и на точка срещу Нюкасъл

Нюкасъл - Ливърпул
Стадион: "Спортс Директ Арена", Нюкасъл
Дата: 01.04.2012г.
Час: 15:30
Съдия: Мартин Аткинсън


В неделен сблъсък от 31-я кръг от английската Висша лига Нюкасъл приема Ливърпул на "Спортс Директ Арена". Свраките се намират пред съперника си във временното подреждане, заемайки шестата позиция с актив от 50 точки, като само 3 делят отбора от петото място, което дава право на участие в турнира Лига Европа. Нюкасъл успяха да се справят с негативната серия, в която се намираха, като в последните два кръга успяха да спечелят максимума от точки. Това стана съответно при домакинството им на Норич Сити, спечелено от свраките с 1:0, и при гостуването им на Уест Бромич след 3:1 на "Дъ Хоутърнс".

Фабрисио Колочини от състава на Нюкасъл е аут, след като миналия уикенд получи конутизия и беше принуден да напусне играта по време на полувремето. Петер Ловенкрандс, Силвен Морво, Лиън Бест, Шола Амеоби и Стивън Тейлъра също се възстановят от травми, докато състоянието на Папис Сисе, Райън Тейлър и Чейк Тиоте остава под въпрос.

Ливърпул със сигурност не са си представяли подобен завършек на кампанията, след добрия старт под ръководството на Кени Далглиш и поставената цел за влизане в четворката, което ще осигури завръщане на мърсисайдци в Шампионска лига. Това обаче вече няма как да се случи, тъй като червените изостават на цели 13 точки от тази позиция, като те не са единствените борещи се за това място. Ливърпул е изключително стабилен в представянето си в последните шест кръга, след като в само в една среща успя да "сгреши" и да вземе трите точки. Това се случи в средата на месец март, когато съставът на Кени Далглиш победи градския си съперник Евертън с 3:0 на "Анфийлд". Относно ФА Къп, то там червените успяха да достигнат полуфиналната фаза, след като отстраниха Стоук Сити, като провелия се жребий отреди да се изправят срещу карамелите в следващия кръг от надпреварата.

Чарли Адам е отсъстващ за гостите, след като получи конутизя в коляното по време на загубата от Куинс Парк Рейнджърс. Глен Джонсън, Крейг Белами и Джак Робисън ще преминат късни прегледи, докато Даниел Агер и Лукас Лейва са аут, поради травми.

Прогноза: Нюкасъл - Ливърпул 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Нюкасъл:


25 февруари Нюкасъл - Уулвърхемптън 2:2 (Висша лига)
04 март Нюкасъл - Съндърланд 1:1 (Висша лига)
12 март Арсенал - Нюкасъл 2:1 (Висша лига)
18 март Нюкасъл - Норич 1:0 (Висша лига)
25 март Уест Бромич - Нюкасъл 1:3 (Висша лига)

Ливърпул:


10 март Съндърланд - Ливърпул 1:0 (Висша лига)
13 март Ливърпул - Евертън 3:0 (Висша лига)
18 март Ливърпул - Стоук Сити 2:1 (ФА Къп)
21 март КПР - Ливърпул 3:2 (Висша лига)
24 март Ливърпул - Уигън 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Нюкасъл - Ливърпул


149 срещи
40 победи за Нюкасъл
38 равенства
71 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 262:186 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Нюкасъл - 2.87
Равен - 3.40
Ливърпул - 2.40

Коефициенти от Offsidebet:

Нюкасъл - 2.95
Равен - 3.25
Ливърпул - 2.35

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167