Лондонско дерби: Челси срещу Тотнъм


П. Пенков

Лондонско дерби: Челси срещу Тотнъм

Челси - Тотнъм
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 24.03.2012г.
Час: 14:45
Съдия: Мартин Аткинсън

В лондонското дерби от 30-я кръг от английската Висша лига - Челси и Тотнъм се изправят един срещу друг на "Стамфорд Бридж" в битка за така ценните три точки. Съставът на Роберто Ди Матео сложи край на успешната си серия, след като през средата на седмица, в междинния кръг от първенството, претърпя поражение с 2:1 от Манчестър Сити на "Етихад Стейдиъм". Така лондончани останаха на петата позиция във временното класиране, притежавайки актив от 49 точки, като само 5 пункта делят тима от така желаната четвърта позиция, която дава право на участие в Шампионска лига. Челси ще вземе участие на полуфиналите в Шампионска лига и ФА Къп, като съответно ще срещне Бенфика в европейския клубен турнир, а в Купата за Футболната Асоциация на острово ще трябва да се противопостави среще победителя от двойката - Тотнъм/Болтън.

Джон Тери и Ориол Ромеу остават под въпрос, след като пропуснаха срещата със Сити, поради травми. Въпреки това Тери имам по-голям шанс за игра, след като Иванович получи мускулни болки и ще отсъства. Даниел Стъридж и Дидие Дрогба могат да се завърнат в стартовите 11, докато Лампард и Торес вероятно ще бъдат оставени резерви след поражението от гражданите.

Тотнъм не се представя никак добре през последния месец във Висшата лига, като в шпорите спечелиха само точка в последните си четири срещи от първенството. Това се случи през седмицата, когато състава на Хари Реднап постигна равенство 1:1 у дома срещу Стоук Сити. Освен това Тотнъм ще трябва да преиграе срещата си с Болтън от четвъртфиналната фаза на ФА Къп, след като двубоя беше прекъснат поради инцидента с Фабрис Муамба, който получи инфаркт по време на срещата, но вече е стабилизиран и се възстановява под лекарско наблюдение.

Арън Ленън и Емануел Адебайор могат да не се завърнат в игра срещу Челси, сле дкато лекуват контузии. Ледли Кинг вероятно ще получи почивка, след като игра срещу грънчарите. Еурелио Гомес, Том Хъдълстоун и Майкъл Доусън са другите от състава на Тотнъм, който ще пропуснат градското дерби с Челси.

Прогноза: Челси - Тотнъм 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:


06 март Бирмингам - Челси 0:2 (ФА Къп)
10 март Челси - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
14 март Челси - Наполи 4:1 сл. прод. (Шампионска лига)
18 март Челси - Лестър 5:2 (ФА Къп)
21 март Манчестър Сити - Челси 2:1 (Висша лига)

Тотнъм:

26 февруари Арсенал - Тотнъм 5:2 (Висша лига)
04 март Тотнъм - Манчестър Юнайтед 1:3 (Висша лига)
07 март Тотнъм - Стивънидж 3:1 (ФА Къп)
10 март Евертън - Тотнъм 1:0 (Висша лига)
21 март Тотнъм - Стоук Сити 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Челси - Тотнъм

126 срещи
53 победи за Челси
30 равенства
43 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 184:180 за Челси


Коефициенти от bet365:

Челси - 1.83
Равен - 3.60
Тотнъм - 4.33

Коефициенти от Offsidebet:
Челси - 1.80
Равен - 3.50
Тотнъм - 4.33

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154