Дербито между Сити и Челси ще остане без победител


П. Пенков

Дербито между Сити и Челси ще остане без победител

Манчестър Сити - Челси
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 21.03.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Майк Дийн


В дерби-срещата от 29-я кръг от английската Висша лига - Манчестър Сити и Челси излизат един срещу друг в сряда от 21:45 на "Етихад Стейдиъм". Гражданите вече не заемат лидерската позиция в класирането, след като преди седмица записаха неочаквана загуба с 1:0 при гостуването им на новака Суонзи Сити, от което се възползваха червените дяволи, които вече притежат 4 точки преднина пред Сити, но състава на Сър Алекс е с един изигран мач повече, след като победиха Уулвърхемптън с убедителното 5:0. Съставът на Роберто Манчини приключи участието си в турнира Лига Европа, след като в четвъртфиналната фаза беше отстранен от Спортинг Лисабон с общ резулат 3:3, като португалците продължиха по вкара повече попадения на чужд терен.

Винсент Компани все още не е напълно възстановен, докато Лескът със сигурност пропуска мача с Челси, поради травма. Карлос Тевес отново може да се появи в игра, като вероятно ще започне от резервната скамейка. Джеймс Милнър може да се завърне в стартовите 11, докато Марио Балотели трябва да запази мястото си в атака заедно с Агуеро.

Челси са амбицирани отново да намерят място в четворката, след като в момента лондончани са пети в подреждането, изоставайки на 3 точки от Арсенал, които притежават последната позиция осигуряваща право на участие в Шампионска лига. Съставът на Роберто Ди Матео си осигури участие на полуфиналите в турнира ФА Къп, след като надиграха Лестър с 5:2, като жребия отреди сините да срещнат победителя от двойката - Тотнъм/Болтън. Челси е полуфиналист и в Шампионска лига, като тима отстрани Наполи с общ резултат 5:2 в предишната фаза от надпреварата, като лондончани ще срещнат португалския Бенфика стъпка преди финала в Мюнхен.

Фернандо Торес се очаква да задържи титулярната си позиция, след като през уикенда отбеляза попадение и записа 2 асистенции при победата над Лестър. Коул, Тери, Есиен, Рамиреш и Лампард трябва да се завърнат в игра, след като Ди Матео реши да им даде почивка в мача от ФА Къп. Единствените под въпрос за визитата в Манчестър са Давид Луиш и Саломон Калу.

Прогноза: Манчестър Сити - Челси 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:


25 февруари Манчестър Сити - Блекбърн 3:0 (Висша лига)
03 март Манчестър Сити - Болтън 2:0 (Висша лига)
08 март Спортинг Лисабон - Манчестър Сити 1:0 (Лига Европа)
11 март Суонзи - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)
15 март Манчестър Сити - Спортинг Лисабон 3:2 (Лига Европа)

Челси:

03 март Уест Бромич - Челси 1:0 (Висша лига)
06 март Бирмингам - Челси 0:2 (ФА Къп)
10 март Челси - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
14 март Челси - Наполи 4:1 сл. прод. (Шампионска лига)
18 март Челси - Лестър 5:2 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Челси


129 срещи
39 победи за Манчестър Сити
35 равенства
55 победи за Челси
Голова Разлика: 191:163 за Челси


Коефициенти от bet365:

Манчестър Сити - 1.90
Равен - 3.60
Челси - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Сити - 1.90
Равен - 3.50
Челси - 3.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153