Ливърпул ще постигне труден успех над грънчарите


П. Пенков

Ливърпул ще постигне труден успех над грънчарите

Ливърпул - Стоук Сити
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 18.03.2012г.
Час: 18:00
Съдия: Кевин Френд

След като триумфираха с Карлинг Къп, съставът на Кени Далглиш ще се опита да стори и същото в турнира ФА Къп, но преди това трябва да се справи със Стоук Сити в четвъртфинална среща от надпреварата. Преди седмица мърсисайдци успяха да сложат край на негативното си представяне във Висшата лига, след като червените регистираха две поредни поражения в първенство, нанесени им съответно от Арсенал и Съндърланд. Въпреки загубените точки съставът на Кени Далглиш намери сили да се върне в борбата за 4-то място, като постигна класически успех у дома с 3:0 в градското дерби с Евертън, като и трите попадения в мача бяха дело на капитана на домакините - Стивън Джерард.

Глен Джонсън остава под въпрос за двубоя с грънчарите, поради разтежение, което му попречи да вземе участие и през седмицата срещу карамелите. Джак Робинсън също вероятно ще бъде оставен извън групата, тъй като Далглиш вероятно няма да поеме риск с физическото му състояние. Анди Керъл се очаква да започне като титуляр, докато Лукас Лейва и Даниел Агер се възстановяват от контузии.

Стоук Сити се добраха до този етап от турнира, след като отстраниха Кроули Таун с 2:0 като гости. Грънчарите вече не участват в турнира Лига Европа, след като отпаднаха от Валенсия, а позицията, което заемат във Висшата лига задължава тима да подходи сериозно към спечелването на ФА Къп. За разлика от мърсисайдци Стоук Сити сложи край на успешната си серия от представяне в първенството, след като тима спечели две поредни срещи - съответно срещу новаците Суонзи Сити и Норич Сити. За жалост на феновете на грънчарите отбора загубиха миналия уикенд от Челси с 1:0 на "Стамфорд Бридж".

Рикардо Фулър от състава на Стоук ще трябва да изтърпи първия мач от наказанието му за общо три, след като беше изгонен по време на двубоя с лондончани, поради това, че нанесе удари с крак на Бранислав Иванович. Другият отсъстващ за грънчарите е Мамаду Сидибе, което лекува тежка травма.

Прогноза: Ливърпул - Стоук Сити 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:


19 февруари Ливърпул - Брайтън 6:1 (ФА Къп)
26 февруари Кардиф - Ливърпул 2:2 - 2:3 сл. дузпи (Карлинг Къп)
03 март Ливърпул - Арсенал 1:2 (Висша лига)
10 март Съндърланд - Ливърпул 1:0 (Висша лига)
13 март Ливърпул - Евертън 3:0 (Висша лига)

Стоук Сити:

19 февруари Кроули Таун - Стоук Сити 0:2 (ФА Къп)
23 февруари Валенсия - Стоук Сити 1:0 (Лига Европа)
26 февруари Стоук Сити - Суонзи 2:0 (Висша лига)
03 март Стоук Сити - Норич 1:0 (Висша лига)
10 март Челси - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Стоук Сити


99 срещи
50 победи за Ливърпул
28 равенства
21 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 157:93 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.40
Равен - 4.50
Стоук Сити - 8.50

Коефициенти от Offsidebet:

Ливърпул - 1.38
Равен - 4.33
Стоук Сити - 8.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
162