Ман Юнайтед и Ливърпул няма да се победят в най-чакания мач на Острова


.

Ман Юнайтед и Ливърпул няма да се победят в най-чакания мач на Острова

Дойде време за най-дългоочакваният сблъсък във Висшата лига. Манчестър Юнайтед посреща Ливърпул на “Олд Трафорд” в двубой, който може да реши до голяма степен шампионата, но може и да обърка сметките на “червените дяволи”.

Шампионът на Англия, Европа и света и лидер в Премиършип с 7 точки преднина пред Челси и Ливърпул и има мач по-малко. В сряда момчетата на Сър Алекс Фъргюсън се класира за следващата фаза на Шампионската лига след победа над Интер с 2:0. Преди това Рууни и компания разгромиха Фулъм за Купата на Англия, където вече са на ½-финал. Последният мач на Юнайтед във Висшата лига бе срещу Нюкасъл на “Сейнт Джеймсис парк” и бе спечелен с 2:1 с победен гол на Бербатов.

Ливърпул започна страхотно сезона в Англия и се очерта като основен фаворит за титлата. В 4-тия кръг мърсисайдци победиха Юнайтед с 2:1 и прекъснаха черната си серия от 5 поредни загуби на “Анфийлд”. Всъщност за Рафа Бенитес това бе първа победа над шампиона. След това дойдоха зимните месеци и след няколко грешки Ливърпул се пречупи като постепенно изостана доста от върха. Сега е последният шанс за Джерард и компания да съхранят надеждите си за титлата, която вече 19 години не е гостувала на “Анфийлд”.

Ливърпул също продължава напред в Шампионската лига и то след разгром с 4:0 над Реал Мадрид. В турнира за Купата на Англия “червените” нямаха мач по простата причина, че отпаднаха от Евертън. В последния си двубой във Висшата лига пък те победиха Съндърланд с 2:0. Така и двата тима влизат с огромно самочувствие в най-важната си битка през сезона.

Защитата на Манчестър Юнайтед остава осакатена поради отсъствието на Гари Невил, Уес Браун и Рафаел. Рио Фърдинанд издържа в сряда и вероятно ще е на линия и за Ливърпул. Ако той не е готов за мача ще бъде заместен от Джони Еванс. В атака ще играят Рууни и Бербатов, въпреки че българинът изкълчи глезен преди мача с Интер.

Алберт Риера се завръща в състава на Ливърпул. Ой не игра срещу Реал поради наказание. Райън Бабел ще седне на пейката, въпреки че бе страхотен срещу “Белия балет”. Даниел Агер е с травма в гърба, но пък разтежението на Йоси Бенаюн отшумява и той може да се появи на “Олд Трафорд”.

Битката между Манчестър Юнайтед и Ливърпул е непредвидима. Домакинството дава аванс на “червените дяволи”, но пък техният мач в Шампионската лига бе с цели 24 часа по-късно от този на Ливърпул, така че “червените” са по-свежи. Реално погледнато равенството ще е удобно за шампионите и вероятно така ще свърши срещата.

Вероятни състави:

Ман Юн: Ван дер Сар, О’Шей, Фърдинанд, Видич, Евра, Роналдо, Карик, Скоулс, Парк, Бербатов, Рууни

Ливърпул: Рейна, Арбелоа, Карагър, Шкъртел, Аурелио, Масчерано, Алонсо, Каут, Джерард, Риера, Торес

Последни 5 мача:

Ман Юн: ПППРР
Ливърпул: ППППР

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
192