Блекбърн се нуждае на на точка или повече срещу Вила


П. Пенков

Блекбърн се нуждае на на точка или повече срещу Вила

Блекбърн - Астън Вила
Стадион: "Ииуд Парк", Блекбърн
Дата: 03.03.2012г.
Час: 17:00
Съдия: Хауърд Уеб


Блекбърн и Астън Вила се изправят един срещу в среща от 27-я кръг от английската Висша лига. И двата отбора ще се борят на всяка цена за трите точки в този двубой, след като Роувърс имат нужда от тях за да се измъкнат от зоната на изпадащите, докато пък бирмингамци са застрашени от попадани в нея. Съставът на Стив Кийн записа само една победа в последние си четири мача, като останалите три загуби. Победата беше постигната при домакинството им на Куинс Парк Рейнджърс, като розите спечелиха тази среща с минималното 3:2. Тези важни три точки издигнаха тима до настоящата 18-та позиция в подреждането с еднакъв брой точки с КПР, който заема позиция извън опасната зона, но с по-добра голова разлика. Две седмици след двубоя с Обръчите, Блекбърн си тръгна с празни ръце от гостуването си на "Етихад Стейдиъм", претърпявайки поражение с 3:0 от лидера Манчестър Сити.

Миналата седмица феновете на Блекбърн бяха сполетяни от неприятната новина, че Кристофър Самба напуска състава, като ще се присъедини към руския Анжи Махачкала, което ще даде своето отражение върху представянето на тима. Джейсън Лоу и Гаел Живе остават аут, поради наказания, а Дейвид Дън е под въпрос, тъй като лекува травма в прасеца. Новото име в съставът на Роувърс - Маркус Олсон направи дебюта си срещу гражданите, като вероятно ще бъде оставен на резервната скамейка срещу Астън Вила.

Съставът на Алекс МакЛийш сериозно понижи качеството на представянето си в края на месец януари до сега, като в този период Астън Вила успя да спечели само 2 точки. Бирмингамци започнаха месец февруари регистирайки равенство 2:2 при домакинството им на новака Куисн Парк Рейнджърс. То беше последвано от две поредни поражения - съответно от Нюкасъл с 2:1 и от Манчестър Сити с 1:0. Преди седмица Вила записа ново равенство, този път при гостуването им на Уигън Атлетик, като така тима се доближи още повече до зоната на изпадащите.

След като стана ясно, че Ръчард Дън ще отсъства в продължение на няколко седмици, поради контузия, в допълнение на това дойде и травмата в глезена на Дарън Бент в мача срещу Латикс, която няма да му позволи да се върне до края на сезона. Проблемите на Вила се задълбочават, след като Роби Кийн вече се завърна в Лос Анджелис Галакси, като единствените двама, които са на разположение в предни линии за МакЛийш остават - Агбонлахор и Хески. Капитанът Стилиян Петров се завръща отново в игра, след като не успя да стори това в мача с Уигън. Съотборникът му Алън Хътън обаче остава под въпрос, поради разтежение, което означава, че при него отсъствие Хърд може да заеме позицията на десния фланг.

Прогноза: Блекбърн - Астън Вила 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Блекбърн:


21 януари Евертън - Блекбърн 1:1 (Висша лига)
01 февруари Блекбърн - Нюкасъл 0:2 (Висша лига)
04 февруари Арсенал - Блекбърн 7:1 (Висша лига)
11 февруари Блекбърн - КПР 3:2 (Висша лига)
25 февруари Манчестър Сити - Блекбърн 3:0 (Висша лига)

Астън Вила:

29 януари Арсенал - Астън Вила 3:2 (ФА Къп)
01 февруари Астън Вила - КПР 2:2 (Висша лига)
05 февруари Нюкасъл - Астън Вила 2:1 (Висша лига)
12 февруари Астън Вила - Манчестър Сити 0:1 (Висша лига)
25 февруари Уигън - Астън Вила 0:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Блекбърн - Астън Вила


146 срещи
52 победи за Блекбърн
27 равенства
67 победи за Астън Вила
Голова Разлика: 258:238 за Астън Вила


Коефициенти от bet365:
Блекбърн - 2.37
Равен - 3.40
Астън Вила - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:

Блекбърн - 2.40
Равен - 3.20
Астън Вила - 2.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140