Отново Лондонско дерби: Арсенал срещу Тотнъм


П. Пенков

Отново Лондонско дерби: Арсенал срещу Тотнъм

Арсенал - Тотнъм
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 26.02.2012г.
Час: 15:30
Съдия: Дийн Мохареб

В Дербито на Лондон от 26-я кръг от английската Висша лига - Тотнъм и Арсенал се изправят един срещу друг в сблъсък на "Емирейтс Стейдиъм".Артилерситите са пети във временното подреждане, притежавайки актив от 43 точки, като целта пред лондончани е да завършат на четвъртата позиция, тъй като моментата разлика с третия Тотнъм е цели 10 точки, докато четвъртия Челси е само на 3. През миналата седмица топчиите се разделиха с амбициите си за спечелване на ФА Къп, след като отпаднаха в петия кръг от надпреварата. Съставът на Арсен Венгер не успя да се противопостави на черните котки, които успяха да отбележат два безответни гола в двубоя на "Стейдиъм ъф Лайт". Освен отпадане от надпреварата в ФА Къп, Арсенал е опасно близо да стори подобното и в Шампионска лига, след като в първи осминафилен двубой тима загуби с 4:0 визитата си на Милан, като остави само теоретични шансовете си за продължаване напред в надпреварата.

Контузени за Арсенал продължават да са: Андре Сантош, Абу Диаби, Пет Мертезакер, Емануел Фримпонг и Джак Уилшър, а под въпрос за срещата с Тотнъм остават: Косчелни, Скилачи, Шамак и Рамзи, който все още лекуват леки травми.

При евентуална победа над Арсенал, Тотнъм ще доближи само на две точки от втория Манчестър Юнайтед и на 7 от лидера Манчестър Сити, като шпорите все още имат шанс, макар и миниманелен, да се преборят за втората позиция. Миналия уикенд стана ясно, че съставът на Хари Рендап ще трябва да преиграе двубоя си със Стивънидж, след като двата отбора завършиха при нулево равенство в среща от петия кръг от турнира ФА Къп. Шпорите можеха лесно да отстранят Юнайтед от второто място, но равенството им срещу Ливърпул в началото на месеца им костваше ценни 2 точки, който и при евентуална победа над Арсенал днес щяха да са напълно достатъчни.

Асу-Екото, Рафаел ван дер Ваарт и Емануел Адебайор остават под въпрос за лондоското дерби, докато съотборниците им Сандро, Уилям Галас и Том Хъдълстоун със сигурност са аут, поради травми.

Прогноза: Арсенал - Тотнъм 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:


01 февруари Болтън - Арсенал 0:0 (Висша лига)
04 февруари Арсенал - Блекбърн 7:1 (Висша лига)
11 февруари Съндърланд - Арсенал 1:2 (Висша лига)
15 февруари Милан - Арсенал 4:0 (Шампионска лига)
18 февруари Съндърланд - Арсенал 2:0 (ФА Къп)

Тотнъм:

27 януари Уотфорд - Тотнъм 0:1 (ФА Къп)
31 януари Тотнъм - Уигън 3:1 (Висша лига)
06 февруари Ливърпул - Тотнъм 0:0 (Висша лига)
11 февруари Тотнъм - Нюкасъл 5:0 (Висша лига)
19 февруари Стивънидж - Тотнъм 0:0 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Арсенал - Тотнъм


171 срещи
71 победи за Арсенал
47 равенства
53 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 264:231 за Арсенал


Коефициенти от bet365:

Арсенал - 2.50
Равен - 3.40
Тотнъм - 2.75

Коефициенти от Offsidebet:

Арсенал - 2.35
Равен - 3.35
Тотнъм - 2.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159