Ливърпул отново ще си припомни вкуса на успеха


П. Пенков

Ливърпул отново ще си припомни вкуса на успеха

Кардиф - Ливърпул
Стадион: "Уембли", Лондон
Дата: 26.02.2012г.
Час: 18:00
Съдия: Марк Клатънбърг


В неделя от 18:00 часа Ливърпул ще има шанс да се пребори за трофей за първи път от 2006 година насам, но ако желаят това мърсисайдци ще трябва да се справят с Кардиф Сити на финала на турнира Карлинг Къп. Последният път, когато тези два отбора се изправиха един срещу друг беше през 2007 година, когато Ливърпул спечели с 2:1 в четвъртия кръг от същата надпревара, като Стивън Джерард беше автор на победното попадение на "Анфийлд".

Може би неочаквано дори и за самия треньор Малки МакКай, Сините птици успяха да достигнат до последния етап от надпреварата, като по пътя си остраниха - Бърнли, Блекбърн и Кристъл Палас. Карлинг Къп се явява невероятен шанс за тима, тъй като при евентуална победа над Ливърпул те ще си осигурят участие в Лига Европа през следващата кампания. Кардиф Сити трябва да се възползва от шанса си, тъй като тима едва ли ще спечели промоция за Висшата лига, след като заема шестата позиция в Чемпиъншип, а през месец януари Сити се разделиха и с амбициите си в турнира ФА Къп, след като бяха отстранени от Уест Бромич Албиън.

Треньорът на Кардиф Сити - Малки МакКай ще трябва да вземе решение дали да заложи на един единствен нападател или Лий Мейсън да партнира на Милър в предни позиции. Освен това МакКай ще трябва да прецени на кой да заложи на поста централен бранител, след като капитана Марк Хъдсън все още лекува травма и ще пропусне двубоя.

Ливърпул е изправен пред възможността отново да се завърне към успеха и да върне надеждата в своите феновете, триумфирайки на финала в Карлинг Къп и да добави първия трофей в клубния музей за първи път след 2006 година, когато мърсисайдци победиха Уест Хем след изпълнение на дузпи на финала във ФА Къп. Настоящия сезон не започна добре за червените, но постепенно тима започна да набира скорост и в края на кампанията може напълно реално да се пребори за така желаното четвърто място, което ще им даде шанс да се завърнат в Шампионска лига. Борбата на Ливърпул в Карлинг Къп не беше никак лесна. За да достигнат до финалния етап от надпреварата, съставът на Кени Далглиш трябваше да се справи със силни противници в лицето на Стоук Сити, Челси и Манчестър Сити.

Именно шотландецът ще трябва да избере правилните играчи и нужната тактика за да може Ливърпул да спечели желания трофей. Първата дилема през мениджъра е дали да заложи на Крейг Белами, който е играл под наел за Кардиф или да предпочете Даунинг, който беше част от впечатляващия успех с 6:1 над Брайтън. Очаква се Анди Керъл и Луис Суарес да си партнират в предни линии, като очакваната схема ще бъде 4-4-2. Даниел Агер се завръща, след като лекуваше травма, като се очаква да замени Джейми Карагър.

Прогноза: Кардиф Сити - Ливърпул 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Кардиф:


31 януари Саутхемптън - Кардиф 1:1 (Чемпиъншип)
04 февруари Кардиф - Блекпул 1:3 (Чемпиъншип)
11 февруари Лестър - Кардиф 2:1 (Чемпиъншип)
14 февруари Кардиф - Питърбъро 3:1 (Чемпиъншип)
18 февруари Ипсуич - Кардиф 3:0 (Чемпиъншип)

Ливърпул:

28 януари Ливърпул - Манчестър Юнайтед 2:1 (ФА Къп)
31 януари Уулвърхемптън - Ливърпул 0:3 (Висша лига)
06 февруари Ливърпул - Тотнъм 0:0 (Висша лига)
11 февруари Манчестър Юнайтед - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
19 февруари Ливърпул - Брайтън 6:1 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Кардиф - Ливърпул


21 срещи
11 победи за Кардиф
2 равенства
8 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 34:30 за Кардиф


Коефициенти от bet365:
Кардиф - 9.00
Равен - 4.50
Ливърпул - 1.36

Коефициенти от Offsidebet:
Кардиф - 8.50
Равен - 4.33
Ливърпул - 1.36

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160