Блекбърн едва ли ще се противпостави на гражданите


П. Пенков

Блекбърн едва ли ще се противпостави на гражданите

Манчестър Сити - Блекбърн
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 25.02.2012г.
Час: 19:30
Съдия: Майк Джоунс

В последен двубой от съботния ден от 26-я кръг в английската Висша лига - Манчестър Сити приема Блекбърн Роувърс на "Етихад Стейдиъм". Гражданите продължават да бъдат лидери във временното подреждане, поддържайки две точки преднина пред червените дяволи. В края на миналия месец Сити позволи преднината им да бъде скъсена до тези две точки, след като отбора претърпя изненадваща загуба с 1:0 при гостуването им на Евертън. В следващите два кръга съставът на Роберто Манчини отново се върна към успеха, като постигна две поредни победи - първата при домакинство на Фулъм с 3:0, а втората с 1:0 срещу Астън Вила в Бирмингам. Гражданите продължат напред в осминафиналите в турнира Лига Европа, след като победиха Порто с общ резулат 6:1, като в следващия етап ще трябва да се изправят срещу Спортинг Лисабон.

Мениджърът Роберто Манчини ще може да разчита на всички свои футболисти, тъй като няма контузени или наказани играчи на гражданите. Марио Балотели отново се завръща в игра, след като пропусна последните 4 мача на тима, поради наказание и вероятно Балотели ще излезе като титуляр срещу Блекбърн. Привлеченият под наем Давид Пизаро ще се надява на стартово място, след като показа добра игра в мача срещу португалците през седмицата.

Блекбърн Роувърс постигнаха желаната цел, след като тима вече заема позиция извън зоната на изпадащите. Това се случи благодарение на трите спечелени точки преди седмица, когато съставът на Стив Кийн постигна не лесна победа у дома срещу Куинс Парк Рейнджърс. Роувърс успяха да отбележат три безответно гола на новака, но до 71-та минута, когато Обръчите вкараха две попадения, като времето не достигна на състава да стигне до равенството. В крайна сметка Блекбърн спечели тази среща с 3:2, но мениджърът на розите заявно, че със сигурност ще вземе мерки за подобряване дефанзивната линия на състава.

Младокът Джейсън Лоу, който в миналия мач игра в средата на терена, получи общо 10-я си жълт картон от началото на кампанията и ще трябва да изтърпи наказанието си. Гаел Живе също е отсъстващ, отново поради наказание. Дейвид Дън се завръща, след като е възстановен от травма в прасеца.

Прогноза: Манчестър Сити - Блекбърн 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:


31 януари Евертън - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)
04 февруари Манчестър Сити - Фулъм 3:0 (Висша лига)
12 февруари Астън Вила - Манчестър Сити 0:1 (Висша лига)
16 февруари Порто - Манчестър Сити 1:2 (Лига Европа)
22 февруари Манчестър Сити - Порто 4:0 (Лига Европа)

Блекбърн:

14 януари Блекбърн - Фулъм 3:1 (Висша лига)
21 януари Евертън - Блекбърн 1:1 (Висша лига)
01 февруари Блекбърн - Нюкасъл 0:2 (Висша лига)
04 февруари Арсенал - Блекбърн 7:1 (Висша лига)
11 февруари Блекбърн - КПР 3:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Блекбърн


104 срещи
36 победи за Манчестър Сити
26 равенства
42 победи за Блекбърн
Голова Разлика: 158:158


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.16
Равен - 7.00
Блекбърн - 17.00

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Сити - 1.15
Равен - 7.50
Блекбърн - 13.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147