Челси ще сложи край на серията от равенства


П. Пенков

Челси ще сложи край на серията от равенства

Евертън - Челси
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 11.02.2012г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс


В събота от 17:00 Челси гостува на "Гудисън Парк", където ще трябва да се изправи срещу скорошния кошмар на Манчестър Сити - отборът на Евертън. Кошмар, тъй като преди повече от седмица карамелите неочаквано постигнаха минимален успех над гражданите, който помогна на Манчестър Юнайтед да се изравни по точки със Сити на лидерската позиция. Преди този кръг съставът на Дейвид Мойс с 11-ти във временното подреждане, като мърсисайдци са регистирали общо 8 победи, 6 равенства и 10 загуби от началото на кампанията. Въпреки вдъхновяващия успех над гражданите, преди седмица Евертън взе само точка при гостуването си на последния в класирането - Уигън, завършвайки наравно 1:1 на "DW Стейдиъм".

Виктор Аничебе вероятно ще намери място в стартовите 11, след като отбеляза три гола в последните 6 срещи на тима. Нигерийският национал може да заеме позиция на левия фланг заедно с Никица Желавич. Тим Кейхил няма да може да вземе участие, тъй като страда от травма, а Силвен Дистен си връща мястото в отбраната на тима, след като се възстанови напълно от контузията си.

Челси в момента заема четвърата позиция, изоставайки на цели седем точки от третия Тотнъм и на 14 от лидера Манчестър Сити. Причина за тази голяма разлика са трите поредни равенства, които регистира тима в последните седмици. Първото от тях беше в края на миналия месец, когато съставът на Андре Вилаш-Боаш записа нулево равенство и си тръгна само с точка от визитата си на новака Норич Сити. Седмица по-късно лондончани срещнаха трудности срещу другия новак Суонзи Сити, а само преди няколко дни Челси измъкна трудна точка у дома, след като завърши 3:3 срещу Манчестър Юнайтед. Междувременно сините продължиха участието си в турнира ФА Къп, след като отстраниха Куинс Парк Рейнджърс с 1:0, като в следващия кръг от надпреварата ще се изправят срещу Бирмингам.

Рамиреш и Джон Тери остават аут за гостуването на Евертън, поради травми в колената, докато Ашли Коул се завръща след наказание. Франк Лампард може да се завърне в игра, след като вече е възстановен от травмата в прасеца си, докато Ориол Ромеу ще заеме мястото на Раул Мейрелеш.

Прогноза: Евертън - Челси 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Евертън:


14 януари Астън Вила - Евертън 1:1 (Висша лига)
21 януари Евертън - Блекбърн 1:1 (Висша лига)
27 януари Евертън - Фулъм 2:1 (ФА Къп)
31 януари Евертън - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)
04 февруари Уигън - Евертън 1:1 (Висша лига)

Челси:

14 януари Челси - Съндърланд 1:0 (Висша лига)
21 януари Норич - Челси 0:0 (Висша лига)
28 януари КПР - Челси 0:1 (ФА Къп)
31 януари Суонзи - Челси 1:1 (Висша лига)
05 февруари Челси - Манчестър Юнайтед 3:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Евертън - Челси


154 срещи
48 победи за Евертън
50 равенства
56 победи за Челси
Голова Разлика: 239:228 за Челси


Коефициенти от bet365:
Евертън - 3.25
Равен - 3.30
Челси - 2.25

Коефициенти от Offsidebet:
Евертън - 3.15
Равен - 3.20
Челси - 2.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140