Сити ще направят всичко възможно да задържат първото място


П. Пенков

Сити ще направят всичко възможно да задържат първото място

Манчестър Сити - Фулъм
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 04.02.2012г.
Час: 19:30
Съдия: Майк Дийн


Манчестър Сити домакинства на Фулъм в последна среща от съботния ден от 24-я кръг в английската Висша лига. Съставът на Роберто Манчини вече не притежава преднина пред градския си съперник, след като през седмицата гражданите записаха неочаквана загуба при гостуването си на Евертън, докато червените дяволи постигнаха лесен успех у дома с 2:0 срещу Стоук Сити. Така съставът на Сър Алекс Фъргюсън достигна актив от 54 точки, толкова колкото и Сити, но Сити продължават да заемат лидерската позиция, поради по-добрата си голова разлика. Преди около седмица сините отпаднаха от турнира Карлинг Къп, след като бяха надиграни от Ливърпул с общ резулат 3:2, като по-този начин единствените възможности за трофей на тима останаха Лига Европа и Висшата лига, след като по-рано през месец януари гражданите отпаднаха и от надпреварата ФА Къп, след 3:2 от Манчестър Юнайтед.

Марио Балотели отново няма да може да помогна на Сити, тъй като все още има да изтърпява наказанието си, докато Яя Туре и Коло Туре продължават участието си в Купата на Африка. Освен тези трима футболисти, мениджъра Роберто Манчини ще може да разчита на всички останали при домакинството срещу Фулъм.

Миналия уикенд Фулъм отпадна от борбата във ФА Къп, след като котиджърс загуби с 2:1 гостуването си на "Гудисън Парк". По време на междинния 23-ти кръг във Висшата лига, лондончани успяха да добавят само точка към актива си, тъй като записаха равенство 1:1 у дома срещу Уест Бромич Албиън. Така съставът на Мартин Йол остава 13-ти във временното подреждане с актив от 27 точки с достатъчна преднина от 9 точки пред зоната на изпадащите.

Лошата новина в лагера на Котидъжрс е, че Стийв Сидуел страда от херния, като се очаква да бъде аут в продължение на шест седмици, което означава, че Крис Беърд и Диксън Етуху ще се борят за място в полузащита. Муса Дембеле се очаква да бъде възстановен напълно за гостуването на "Етихад Стейдъм", като вероятно Дембеле ще замени Саймън Дейвис в средата на терена. Брайън Руиз трябва да задържи позицията си пред новото попълнение на лондончани - Павел Погребняк.

Прогноза: Манчестър Сити - Фулъм 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:


11 януари Манчестър Сити - Ливърпул 0:1 (Карлинг Къп)
16 януари Уигън - Манчестър Сити 0:1 (Висша лига)
22 януари Манчестър Сити - Тотнъм 3:2 (Висша лига)
25 януари Ливърпул - Манчестър Сити 2:2 (Карлинг Къп)
31 януари Евертън - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)

Фулъм:

07 януари Фулъм - Чарлтън 4:0 (ФА Къп)
14 януари Блекбърн - Фулъм 3:1 (Висша лига)
21 януари Фулъм - Нюкасъл 5:2 (Висша лига)
27 януари Евертън - Фулъм 2:1 (ФА Къп)
01 февруари Фулъм - Уест Бромич 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Фулъм

40 срещи
19 победи за Манчестър Сити
12 равенства
9 победи за Фулъм
Голова Разлика: 83:57 за Манчестър Сити


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.30
Равен - 5.50
Фулъм - 10.00

Коефициенти от Offsidebet:

Манчестър Сити - 1.30
Равен - 4.75
Фулъм - 10.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
130