Арсенал ще вземе петото място от Ливърпул


П. Пенков

Арсенал ще вземе петото място от Ливърпул

Болтън - Арсенал
Стадион: "Рийбок", Болтън
Дата: 01.02.2012г.
Час: 22:00
Съдия: Крис Фой


Във сряда от 22:00 часа Болтън и Арсенал се изправят един срещу друг на "Рийбок Стейдиъм" в среща от междинния 23-ти кръг от английската Висша лига. Мартин Петров и компания се намират в отлична форма през последните няколко седмици, като Тротърс успяха да се класират за петия кръг в турнира ФА Къп, след като през укенда победиха Суонзи Сити с 2:1, като стана ясно, че в следващия кръг тима ще се изправи срещу победителят от двойката Милуол/Саутхемптън. Преди седмица постигнаха неочакван успех, който им донесе толкова важните три точки, които допринесоха за излизането на тима от зоната на изпадащите. Съставът на Оуен Койл победи Ливърпул с 3:1 пред собствена публика, като успеха донесе 17-та позицията на тима във временното подреждане, извън опасната зона.

Съставът на Оуен Койл няма проблеми с новоконтузени играчи след тежката януарска програма, като може би Койл ще заложи на същия състава, който успяха да надиграе мърсийсадци пред седмица. Шон Дейвис, Лий Чунг-Йън, Тайрън Миърс, Стюърд Холдън и Маркос Алонсо са аут, тъй като страдат от котнузии, докато участието на Яскелайнен и Гарднър срещу Арсенал все още остава несигурно.

Арсенал бяха изместени до шестата позиция във временното подреждане, тъй като вчера Ливърпул изигра мача си от този кръг, постигайки класически успех като гост на Уулвърхемптън, който помогна на мърсисайдци да се издигнат до петата позиция с 2 точки преднина пред артилеристите, които обаче тепърва ще изиграят своя двубой. Формата на лондончани през месец януари не беше никак добра, тъй като тима регистира общо 3 поражение и само 2 победи. За радост на феновете съставът на Арсен Венгер се класира за петия кръг в турнира ФА Къп, след като победи трудно Астън Вила с 3:2 на "Емирейтс". В следващия кръг артилеристите ще трябва да се изпраят срещу победителя от двойката Съндърланд/Мидълзбро. Преди седмица Арсенал загуби домакинството с 2:1 срещу тежкия си противник Манчестър Юнайтед, поражение, което не успя да предостави нужните точки на тима за издигането му във временното класиране.

Жервиньо и Маруан Шамак продължат да бъдат отсъстващи от състава на Арсенал, тъй като вземат участие в Купата на Африка. Карл Дженкинсън, Андре Сантош, Кийрън Гибс, Джак Уилшър и Абу Диаби са контузени и пропускат гостуването на Болтън.

Прогноза: Болтън - Арсенал 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Болтън:


07 януари Макълсфийлд - Болтън 2:2 (ФА Къп)
14 януари Манчестър Юнайтед - Болтън 3:0 (Висша лига)
17 януари Болтън - Макълсфийлд 2:0 (ФА Къп)
21 януари Болтън - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
28 януари Болтън - Суонзи 2:1 (ФА Къп)

Арсенал:

02 януари Фулъм - Арсенал 2:1 (Висша лига)
09 януари Арсенал - Лийдс 1:0 (ФА Къп)
15 януари Суонзи - Арсенал 3:2 (Висша лига)
22 януари Арсенал - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
29 януари Арсенал - Астън Вила 3:2 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Болтън - Арсенал


118 срещи
33 победи за Болтън
32 равенства
53 победи за Арсенал
Голова Разлика: 213:158 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Болтън - 5.00
Равен - 3.75
Арсенал - 1.70

Коефициенти от Offsidebet:
Болтън - 4.75
Равен - 3.60
Арсенал - 1.70

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
138