Сити и Тотнъм ще си спретнат голово шоу на Етихад


П. Пенков

Сити и Тотнъм ще си спретнат голово шоу на Етихад

Манчестър Сити - Тотнъм
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 22.01.2012г.
Час: 15:30
Съдия: Хауърд Уеб


В дерби-неделята от 22-я кръг от английската Висша лига, в ранния двубой - Манчестър Сити приема Тотнъм на "Етихад Стейдиъм". Домакините продължават да бъдат временни лидер, притежавайки 3 точки преднина пред червените дяволи, които този кръг гостуват на Арсенал. Воденият от Роберто Манични състав не може да се похвали с доброто си представяне през месец януари, тъй като тима регистрира само 2 победи и 3 загуби. През настоящия месец гражданите отпадна от борбата във ФА Къп, след като бяха надиграни с 3:2 у дома от градския си съперник Манчестър Юнайтед. Освен  това сините претърпя поражение и в четвъртфиналата фаза на Карлинг Къп, след като Сити загубиха с 1:0 от Ливърпул в първата от двете срещи между двата тима. Скорошната "светлина в тунела" беше преди седмица, когато гражданите записаха минимален успех при визитата си на Уигън Атлетик.

Мика Ричардс трябва да се завърне в игра за домакините, след като лекува разтежение, като вероятно ще замени Стефан Савич. Марио Балотели все още е под въпрос, докато Самир Насри се очаква да бъде титуляр срещу шпорите. Винсент Компани е аут, поради травма, а братята Туре вземат участие в Купата на Африка.

За разлика от Сити, настоящия месец за Тотнъм може да бъде определен за успешен, тъй като записа 3 победи и 2 равенства. Лондончани продължиха напред в турнира ФА Къп, след като постигнаха класически успех с 3:0 над Челтъм Атлетик на собствения си "Уайт Харт Лейн". Последният резултата, който регистираха шпорите във Висшата лига беше преди седмица, когато състава на Хари Реднап не успя да вземе максимално възможното при домакинството на Уувърхемптън, като двата състава завършиха при равенство 1:1, поделяйки си по точка.

Тотнъм няма да могат да разчитат на услугите на Емануел Адебайор, който има проблеми с контракта си. Галас и Кинг остава извън групата, което означава, че Кабул и Доусън ще продължат да партнират помежду си. Том Хъдълстоун и Сандро са аут за мача, отново поради контузии.

Прогноза: Манчестър Сити - Тотнъм 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:


01 януари Съндърланд - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)
03 януари Манчестър Сити - Ливърпул 3:0 (Висша лига)
08 януари Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 2:3 (ФА Къп)
11 януари Манчестър Сити - Ливърпул 0:1 (Карлинг Къп)
16 януари Уигън - Манчестър Сити 0:1 (Висша лига)

Тотнъм:

31 декември Суонзи - Тотнъм 1:1 (Висша лига)
03 януари Тотнъм - Уест Бромич 1:0 (Висша лига)
07 януари Тотнъм - Челтънам 3:0 (ФА Къп)
11 януари Тотнъм - Евертън 2:0 (Висша лига)
14 януари Тотнъм - Уулвърхемптън 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Тотнъм


122 срещи
44 победи за Манчестър Сити
30 равенства
48 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 177:166 за Манчестър Сити


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.90
Равен - 3.60
Тотнъм - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Сити - 1.85
Равен - 3.50
Тотнъм - 4.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
342