Манчестърското дерби отново ще е зрелищно


И. Ангелов

Манчестърското дерби отново ще е зрелищно

Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 08.01.2012г.
Час: 15:00
Съдия: Крис Фой

"Етихад Стейдиъм" в неделя отново ще стане арена, където се сблъскват сега лидерите на Висшата лига. Поредното дерби ще е третото през кампанията, след като двата тима си размениха по една победа досега. Юнайтед надделя в Къмюнити Шийлд, докато Сити размаза "Червените дяволи" на "Олд Трафорд". ФА Къп - най-старото състезание на света, гарантира зрелищни моменти и неочакван резултат.

След пет поредни победи, Юнайтед свали формата и загуби два поредни пъти от Блекбърн и Нюкасъл. Това е доста притеснително с оглед това голямо събитие, още повече след като сега Сити оглавява класирането с 3 точки повече. От своя страна Ман Сити се подхлъзна срещу Съндърланд, но надделя над Ливърпул и ще влезе в мача със 100%-тов рекорд у дома. Момчетата на Роберто Манчини не са загубили никой от 18-те си мача на "Етихад".

Сър Алекс Фъргюсън заяви, че няма пристигнали в групата му и контузените са същите, както срещу Нюкасъл. Рио Фърдинанд, Райън Гигс и Уейн Рууни ще са на линия за този мач, а Евънс, Клевърли и Смолинг са аут. Неясен е изходът от битката Линдегаард - Де Хеа за титуляр в този мач. 

Тима на Сити ще се бори да задържи Яя и Коло Туре, които трябва да играят в Африканската купа. По официални информации двамата ще заминат за Африка, но Сър Алекс очаква Яя Туре да бъде титуляр в мача. Гарет Бари и Марио Балотели няма да вземат участие в мача.

Кои играчи да наблюдаваме в този мач? Несъмнено Давид Силва, Самир Насри и Серхио Агуеро са първите, за които се сещаме, като разбира се Джо Харт е във фамозна форма напоследък. Освен това Венсан Компани бе невероятен срещу Ливърпул, избран за играч на мача, а и е капитан на тима - той показа с пример и поведе своите за класическата победа над именит противник. Той е един от претендентите за Играч на сезона, а Юнайтед ще трябва да разчита на Луиш Нани, който разпиля Сити в Къмюнити Шийлд с 2 страхотни попадения, както и Уейн Рууни, който за съжаление на феновете на Юнайтед не показа нищо в мача срещу Нюкасъл.

Сър Алекс е допускал 3 поредни загуби изключително рядко в кариерата си в Юнайтед. Последния път това е през 2001 година, а от тогава е минал голям период от време. Тогавашният се характеризираше с нещо като криза в тима, а сега множеството контузии пречат на легендата, който експериментира с подредбата на терена. Заедно с този рекорд и 18-те мача без загуба на Сити у дома, мачът може да се наклони към равенство - още повече ако наистина Яя Туре не играе, а на върха е Един Джеко, който няма попадение от повече от 2 месеца.

 

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

18 декември Манчестър Сити - Арсенал 1:0 (Висша лига)
21 декември Манчестър Сити - Стоук Сити 3:0 (Висша лига)
26 декември Уест Бромич - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)
01 януари Съндърланд - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)
03 януари Манчестър Сити - Ливърпул 3:0 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

18 декември КПР - Манчестър Юнайтед 0:2 (Висша лига)
21 декември Фулъм - Манчестър Юнайтед 0:5 (Висша лига)
26 декември Манчестър Юнайтед - Уигън 5:0 (Висша лига)
31 декември Манчестър Юнайтед - Блекбърн 2:3 (Висша лига)
04 януари Нюкасъл - Манчестър Юнайтед 3:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед

138 срещи

38 победи за Манчестър Сити
45 равенства
55 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 197:187 за Манчестър Юнайтед

Коефициенти от bet365:

Манчестър Сити - 2.10
Равен - 3.40
Манчестър Юнайтед - 3.40

Коефициенти от Offsidebet:

Манчестър Сити - 2.00
Равен - 3.20
Манчестър Юнайтед - 3.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179