Джерард ще вдъхнови Ливърпул за триумф над Сити


П. Пенков

Джерард ще вдъхнови Ливърпул за триумф над Сити

Манчестър Сити - Ливърпул
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 03.01.2012г.
Час: 22:00
Съдия: Андре Маринър


Лидерът Манчестър Сити, който не успя дори да отбележи гол в последните си две срещи, се нуждае от възстановяване, като най-бързия начин към това може да бъде евентуална победа над Ливърпул във вторник, когато двата тима се изправят един срещу друг на "Етихад Стейдиъм" в битка от 20-я кръг от английската Висша лига. Съставът на Роберто Манчини в момента дели първата позиция в подреждането заедно с градския си съперник, но скоро може да отстъпи напълно мястото си, след като тима спечели само точка в последните си двама мача, не успявайки да отблежи дори едно попадение в тези две срещи, което не говори добре за шампионските амбиции на гражданите. След класическата победа с 3:0 над Стоук Сити преди Коледа, гражданите не успяха да вземат повече от точка при гостуването си на Уест Бромич, завършвайки наравно 1:1. Всичко до тук изглеждаше напълно нормално, тъй като подобни мачове за част от конкуренцията във Висшата лига, но предстоящото в първия ден от новата година сериозно разтревощи феновете на Сити. Причината за това се крие в загубата, която тима претърпя при визитата си на Съндърланд. Черните котки не бяха по-креативния от двата тима, но в последните минути успяха да пробият успешно защитата на гражданите и да отбележат за 1:0, а авторът на попадението - южнокореецът Донг-Уон Джи се превърна в герой за черните котки.

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини със сигурност ще направи промени в състава, с цел да върне тима отново към победата. Мика Ричардс започна от резервната скамейка срещу Съндърланд, като може би този този път ще се появи като титуляр срещу мърсисайдци. Междувременно, Гаел Клиши и Джеймс Милнър вероятно също ще бъдат предпочетени от Манчини, като се очаква да заменят Александър Коларов и Адъм Джонсън. Марио Балотели е въпрос, поради контузия, като състоянието му ще бъде обсъдено преди началото на срещата.

Ливърпул беше един от двата тима от Топ 6, които единствено постигнаха победи през изминалия 19-ти кръг от Висшата лига. Тогава съставът на Кени Далглиш успя успешно да обърне резултата в своя полза и да спечели с 3:1 у дома, спечелвайки важни три точки, които позволиха на червените да се издигнат до шестата позиция във временното класиране, оставяйки на 2 точки зад петия Арсенал и на 3 зад четвъртия Челси. Единственото, поради което тима може да съжелява през изминалия месец декември е двете равенства срещу лесни противници, които Ливърпул записа съответно срещу Уигън(0:0) и у дома срещу Блекбърн (1:1).

Капитанът на мърсисайдци Стивън Джерард беше част от победата на свраките, като именнно той отбеляза последното трето попадение за червените за крайната победа с 3:1. Именно поради това Чарли Адам може би ще бъде оставен на резервната скамейка, а Джерард ще започне като титуляр за първи път, след като се възстанови от инфекция в глезена. Крейг Белами за пореден път показа мястото си в състава на Кени Далглиш, като беше определен за Играч на мача срещу Нюкасъл.

Според мен Ливърпул в момента се намира в по-добра форма от гражданите, които се опитват отново "да намерят себе си", а знаем, че и мърсисайдци играят доста над показваното срещу големи противници от ранга на Манчестър Сити.

Прогноза: Манчестър Сити - Ливърпул 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:


12 декември Челси - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)
18 декември Манчестър Сити - Арсенал 1:0 (Висша лига)
21 декември Манчестър Сити - Стоук Сити 3:0 (Висша лига)
26 декември Уест Бромич - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)
01 януари Съндърланд - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)

Ливърпул:


10 декември Ливърпул - КПР 1:0 (Висша лига)
18 декември Астън Вила - Ливърпул 0:2 (Висша лига)
21 декември Уигън - Ливърпул 0:0 (Висша лига)
26 декември Ливърпул - Блекбърн 1:1 (Висша лига)
30 декември Ливърпул - Нюкасъл 3:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Ливърпул


151 срещи
38 победи за Манчестър Сити
37 равенства
76 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 269:195 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:

Манчестър Сити - 1.83
Равен - 3.50
Ливърпул - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Сити - 1.85
Равен - 3.40
Ливърпул - 4.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160