Фулъм срещу Арсенал - Първото лондонско дерби за 2012


П. Пенков

Фулъм срещу Арсенал - Първото лондонско дерби за 2012

Фулъм - Арсенал
Стадион: "Крейвън Котидж", Лондон
Дата: 02.01.2012г.
Час: 19:30
Съдия: Лий Пробърт


В последна среща от първия ден от 20-я кръг на английската Висша лига - Фулъм и Арсенал се изправят в лондонско дерби на "Крейвън Котидж". Съставът на Мартин Йол е 14-ти във временното подреждане, притежавайки актив от 20 точки, като досега тима е регистирал общо 4 победи, 8 равенства и 7 загуби. Фулъм не се представи добре по време на празниците, като състава спечели само две точки в последните три кръга. Няколко дни преди Коледа котиджърс претърпяха тежко поражение с 5:о у дома от Манчестър Юнайтед, като последното попадение за червените дяволи беше дело на Димитър Бербатов. На Boxing Day Фулъм измъкна точка от гостуването си на "Стамфорд Бридж", завършвайки наравно 1:1 срещу отбора на Челси. На 31 декември Фулъм можеше да вземе трите точки при визитата си на новака Норич Сити, но попадение в 93-та минута на Саймън Джаксън от състава на канарчетата попречи на феновете на Фулъм да посрещнат Новата година с победа на любимия им тим.

Боби Замора и Анди Джонсън остават под въпрос, поради контузии, докато Марк Шварцър, Зденек Григера и Саймън Дейвис със сигурност остават аут за мача с Арсенал.

За разлика от Фулъм, Артилеристите спечелиха ценни точки по време на празниците, които им позволиха да се издигнат до четвъртата позиция във временното класиране, която преди това се заемаше от отбора на Челси. В момента лондончани изостават на три точки от третия в подреждането Тотнъм, който обаче е и с мач по-малко от останалите си съперници. Феновете на Арсенал посрещна Коледа доволни от представянето на тима им срещу Астън Вила, побеждавайки бирмнамци с 2:1 на "Вила Парк". Близо седмица след този двубой, на Boxing Day, съставът на Арсен Венгер изненадващо взе само точка у дома регистирайки реми 1:1 срещу борещия се за оцеляване - Уулвърхемптън. В последния ден от 2011 година, Арсенал записа минимален успех с 1:0 при домакинството си на новака Куинс Парк Рейнджърс, като в новогодишния 20-ти кръг само Арсенал и Ливърпул постигнаха победи от отборите намиращи се на първите шест позиция в класирането.

Томас Вермален се очаква да отсъства в продължение на няколко седмици, сле акто получи контузия в мача с Куинс Парк. Жервиньо може би ще се завърне в стартовите 11, заменявайки Андрей Аршавин.

Прогноза: Фулъм - Арсенал 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Фулъм:


14 декември Фулъм - Одензе 2:2 (Лига Европа)
17 декември Фулъм - Болтън 2:0 (Висша лига)
21 декември Фулъм - Манчестър Юнайтед 0:5 (Висша лига)
26 декември Челси - Фулъм 1:1 (Висша лига)
31 декември Норич - Фулъм 1:1 (Висша лига)

Арсенал:


10 декември Арсенал - Евъртън 1:0 (Висша лига)
18 декември Манчестър Сити - Арсенал 1:0 (Висша лига)
21 декември Астън Вила - Арсенал 1:2 (Висша лига)
27 декември Арсенал - Уулвърхемптън 1:1 (Висша лига)
31 декември Арсенал - КПР 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Фулъм - Арсенал


45 срещи
6 победи за Фулъм
9 равенства
30 победи за Арсенал
Голова Разлика: 98:48 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Фулъм - 4.00
Равен - 3.50
Арсенал - 1.90

Коефициенти от Offsidebet:
Фулъм - 4.00
Равен - 3.40
Арсенал - 1.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
158