Арсенал ще си тръгне само с точка от Вила Парк


П. Пенков

Арсенал ще си тръгне само с точка от Вила Парк

Астън Вила - Арсенал
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 21.12.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Джонатън Мос


В двубой от междиния 16-ти кръг от английската Висша лига, Астън Вила приема отбора на Арсенал от 21:45 часа. Домакините не показаха добра игра в последните няколко кръга, като поради това бяха изместени до 10-та позиция във временното класиране. В последните три изминали кръга бирмингамци успяха да спечелят само три точки, като това се случи преди две седмици, когато съставът на Алекс МакЛийш постигна минимална победа с 2:1 при гостуването си на Болтън, като по този начин тима се реваншира на феновете си за поражението седмица по-рано, когато състава загуби у дома от Манчестър Юнайтед. През уикенда Астън Вила записа петото си поражение от началото на кампанията, след като загуби с 2:0 у дома от отбора на Ливърпул.

Крис Хърд и Дарън Бент ще пропуснат двубоя с Арсенал, поради контузии, както и Емил Хески. Габриел Агбонлахор се завръща отново в състава, след като пропусна домакинския сблъсък през уикенда, поради наказание, докато Чарлс Н'Зогбя може би ще намерия място в титурляния състав. Шей Гивън остава аут, което означава, че съотборника му Брад Гузан ще продължи да го замества на поста, докато младоците Бари Банън, Марк О'Брайтън и Фабиан Делф може би ще излязат като титуляри в халфовата линия. Джеймс Колинс е също под въпрос.

Арсенал може би загуби шапионските си амбиции, след като през уикенда загуби гостуването си 1:0 на лидера във временното класиране Манчестър Сити. Артилеристите имаха реалната възможност да изравнят резултата, но блестящите намеси на стража Джо Харт попречиха това да се случи. В момента лондончани са пети във временното подреждане, на 12 точки зад гражданите и само на 3 от четвъртия Челси. Съставът на Арсен Венгер успя да продължи извън груповата фаза на Шампионска лига, като ще срещне италианския Милан в осминафиналнаа фаза на турнира.

През уикенда Джоан Джуру се присъедини към дългата листа на артилеристите с контузени играчи, като Венгер се надява поне да може да разчита на Кийрън Гибс, който се завръща от херния дни по-рано от предвиденото. Ако Гибс не може да се включи в срещата, Мигел ще поеме левия фланг, а Вермаелен ще премина в центъра на полузащитата. Алекс Сонг получи петия си жълт картон от началото на сезона в мача с Манчестър Сити, което вероятно ще означава, че Фримпонг ще заеме позицията му.

Прогноза: Астън Вила - Арсенал 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Астън Вила:


21 ноември Тотнъм - Астън Вила 2:0 (Висша лига)
27 ноември Суонзи - Астън Вила 0:0 (Висша лига)
03 декември Астън Вила - Манчестър Юнайтед 0:1 (Висша лига)
10 декември Болтън - Астън Вила 1:2 (Висша лига)
18 декември Астън Вила - Ливърпул 0:2 (Висша лига)

Арсенал:


29 ноември Арсенал - Манчестър Сити 0:1 (Карлинг Къп)
03 декември Уигън - Арсенал 0:4 (Висша лига)
06 декември Олимпиакос - Арсенал 3:1 (Шампионска лига)
10 декември Арсенал - Евъртън 1:0 (Висша лига)
18 декември Манчестър Сити - Арсенал 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Астън Вила - Арсенал


164 срещи
60 победи за Астън Вила
38 равенства
66 победи за Арсенал
Голова Разлика: 256:240 за Арсенал


Коефициенти от bet365:

Астън Вила - 5.00
Равен - 3.60
Арсенал - 1.72

Коефициенти от Offsidebet:
Астън Вила - 4.75
Равен - 3.50
Арсенал - 1.72

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
363