Сити и Арсенал няма да излъчат победител


П. Пенков

Сити и Арсенал няма да излъчат победител

Манчестър Сити - Арсенал
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 18.12.2011г.
Час: 18:10
Съдия: Фил Дауд


В най-интересният двубой от неделния ден от английската Висша лига, Манчестър Сити приема Арсенал от 18:10 часа на "Етихад Стейдиъм'. Гражданите продължават да оглавяват временното класиране, притежавайки две точки преднина пред градския им съперник Манчестър Юнайтед, който също играе в неделя срещу борещия се за оцеляване Уулвърхемптън. Сити отпадна от борбата в Шампионска лига, след като не успяха да премината груповата фаза на турнира, като от догодина ще играят в второстепенния - Лига Европа. Миналия уикенд съставът на Роберто Манчини сгреши и загуби при с 2:1 при гостуването си на Челси, като по този начин позволи на червените дяволи да се приближат още повече до лидерската позиция.

Гаел Клиши няма да може да играе срещу бившия си клуб Арсенал, след като получи червен картон преди седмица на "Стамфорд Бридж", като се очаква да бъде земенен от Сабалета, след като Коларов остава контузен. Мика Ричардс може да се завърне в игра, след като пропусна сблъсъка в понеделник срещу Челси, докато съотборника му Стефан Савич ще заеме позиция на десния фланг.

Арсенал показва лека непостоянност в представянето, въпреки големите амбиции на тима за изкачване по-напред в подреждането. В края на месец ноември съставът на Арсен Венгер загуби ценни две точки у дома, след като не успя да се справи с Фулъм и завърши наравно 1:1 срещу котиджърс. След това за артилеристите последваха два поредни успеха във Висшата лига - над Уигън с 4:0 на "DW Стейдиъм" и над Евертън с 1:0 у дома на "Емирейтс". През настоящата седмица стана ясно, че Арсенал ще се изправи срещу Милан на осминафинал от Шампионската лига, като мениджъра Арсен Венгер определи шансовете на тима за продължаване напред на 50/50.

Отборът на Арсенал няма проблеми с новоконтузени играчи, но за сметка на това лазера на тима се намират следните играчи: Андре Сантош, Бакари Саня, Абу Диаби, Рио Миячи, Лукас Фабиански, Джак Уилшър, Карл Йенкинсън и Кийрън Гибс.

Прогноза: Манчестър Сити - Арсенал 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:


27 ноември Ливърпул - Манчестър Сити 1:1 (Висша лига)
29 ноември Арсенал - Манчестър Сити 0:1 (Карлинг Къп)
03 декември Манчестър Сити - Норич 5:1 (Висша лига)
07 декември Манчестър Сити - Байерн Мюнхен 2:0 (Шампионска лига)
12 декември Челси - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)

Арсенал:

26 ноември Арсенал - Фулъм 1:1 (Висша лига)
29 ноември Арсенал - Манчестър Сити 0:1 (Карлинг Къп)
03 декември Уигън - Арсенал 0:4 (Висша лига)
06 декември Олимпиакос - Арсенал 3:1 (Шампионска лига)
10 декември Арсенал - Евъртън 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Арсенал

160 срещи
37 победи за Манчестър Сити
37 равенства
86 победи за Арсенал
Голова Разлика: 271:169 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.70
Равен - 3.75
Арсенал - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:

Манчестър Сити - 1.65
Равен - 3.60
Арсенал - 5.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145