Ливърпул едва ли ще повтори грешката си от Крейвън Котидж


П. Пенков

Ливърпул едва ли ще повтори грешката си от Крейвън Котидж

Астън Вила - Ливърпул
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 18.12.2011г.
Час: 16:05
Съдия: Питър Уолтън


В неделя от 16:05 часа Астън Вила приема отбора на Ливърпул в среща от 16-я кръг от английската Висша лига. Бирмингамци заемат добрата 10-та позиция във временното подреждане, притежавайки актив от 19 спечелени точки до момента, като тима е регистирал 4 победи, 7 равенства и 4 поражения от началото на настоящата кампания. Миналия уикенд съставът на Алекс МакЛийш се реваншира на почитателите си за домакинската загуба по-рано от Манчестър Юнайтед, като изтри спомена за случилото се, надигравайки с 2:1 като гост Болтън на "Рийбок Стейдиъм". Единствената възможост на Вила за трофей през тази година, освен първенството, остава ФА Къп, тъй като отбора отпадна рано от турнира Карлинг Къп, след като беше отстранен от отбора на Болтън.

Джермейн Джинас, който е привлечен под наем в тима на Астън Вила, претърпя операция на Ахилеса и ще пропусне отстъка от кампанията. Съотборникът му Габриел Агбонлахор пък получи петия си жълт картон от началото на сезона, като ще пропусне двубоя с мърсисайд. Марк О'Брайтън впечатли с представянето си преди седмица, но вероятно ще бъде заменен от Чарлс Н'Зогбя.

Съперникът им Ливърпул все още не е загубил стимул да достигне челните позиции в класирането, след като в момента тима е седмица с актив от 26 точки, като разликата между червените и временния лидер Манчестър Сити е цели 12 точки. В началото на месец декември съставът на Кени Далглиш направи грешна стъпка към целта си, след като не успя да вземе точка при гостуването си на "Крейвън Котидж" и загуби от Фулъм с 1:0 в последните минути на двубоя. Седмица по-късно мърсисайдци измъкнаха трудна победа с 1:0 у дома над Куинс Парк Рейнджърс, реванширайки се на феновете си за случилото се миналия уикенд.

Мениджърът Кени Далглиш вероятно ще заложи на същите стартови 11, които успяха да вземат трите точки преди седмица. Стивън Джерард се очаква да поднови пълноценни тренировки през седмицата, след като страдаше от инфекция в глезена, докато съотборника му Лукас Лейва ще пропусне може би остатъка от кампанията, поради наранени коленни връзки. Джей Спиъринг ще трябва да продължи да изтърпява наложеното му наказание, което означава, че Хендерсън и Чарли Адам отново ще си партнират в средата на терена.

Прогноза: Астън Вила - Ливърпул 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Астън Вила:


05 ноември Астън Вила - Норич 3:2 (Висша лига)
21 ноември Тотнъм - Астън Вила 2:0 (Висша лига)
27 ноември Суонзи - Астън Вила 0:0 (Висша лига)
03 декември Астън Вила - Манчестър Юнайтед 0:1 (Висша лига)
10 декември Болтън - Астън Вила 1:2 (Висша лига)

Ливърпул:


20 ноември Челси - Ливърпул 1:2 (Висша лига)
27 ноември Ливърпул - Манчестър Сити 1:1 (Висша лига)
29 ноември Челси - Ливърпул 0:2 (Карлинг Къп)
05 декември Фулъм - Ливърпул 1:0 (Висша лига)
10 декември Ливърпул - КПР 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Астън Вила - Ливърпул

170 срещи
53 победи за Астън Вила
37 равенства
80 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 297:243 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:

Астън Вила - 4.20
Равен - 3.40
Ливърпул - 1.90

Коефициенти от Offsidebet:
Астън Вила - 4.00
Равен - 3.40
Ливърпул - 1.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179