Челси ще измъкне трите точки от DW Стейдиъм


П. Пенков

Челси ще измъкне трите точки от DW Стейдиъм

Уигън - Челси
Стадион: "DW Стейдиъм", Уигън
Дата: 17.12.2011г.
Час: 19:30
Съдия: Мартин Аткинсън


Отборът на Челси гостува на Уигън Атлетик в събота от 19:30 часа в мач от 16-я кръг от английската Висша лига. Латикс в момента заемат 18-та позиция в класирането, като само две точки делят тима на Роберто Мартинес от място извън зоната на изпадащите. Преди седмица отборът направи крачка към излизането си от опасната зона, след като постигнаха победа при гостуването си на Уест Бромич, надигравайки дроздовете с 2:1, като по този начин Уигън се реваншира на феновете си за загубата с 4:0, която записаха седмица по-рано у дома от Арсенал. Съставът на Роберто Мартинес има само една победа в историята си от 12 двубоя срещу Челси. Домакините спечелиха само точка в последните си 5 домакински мача на "DW Стейдиъм".

Конър Саймън започна като титуляр в последните четири мача на Уигън, но вероятно ще отстъпи мястото си този уикенд на съотборника си Франко Ди Санто. Крис Киркланд остава аут, поради контузия, докато Антолин Алкарас е под въпрос, като вероятно ще премине късен фитнес тест преди началото на двубоя с лондончани.

Челси продължава да преследва първите две позиции в подреждането във Висшата лига, които в момента се заемат от двамата отбора от град Манчестър. Сините, водени от мениджъра Андре Вилаш-Боаш, са зад тях на третата позиция, с 7 точки по-малко от гражданите и на 5 зад червените дяволи. Лондончани са в успешна серия от три поредни победи във Висшата лига, като последната от тях беше преди седмица, когато състава надигра лидера Манчестър Сити с 2:1 на "Стамфорд Бридж", като по този начин направи борбата за титлата още по-ощесточена. Освен това Челси продължи участието си извън груповата фаза на Шампионска лига, като след провелия си жребий стана ясно, че тима ще се изправи срещу отбора на Наполи в 1/8 финалите на турнира.

Давид Луиш се завърна за Челси, след като изтърпя наказанието си, но вероятно няма да бъде включен в стартовия състав срещу Латикс. Майкъл Есиен продължава да бъде аут, поради контузия, докато стража Иларио е под въпрос за завръщането си в игра за лондончани.

Прогноза: Уигън - Челси 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Уигън:

06 ноември Уулвърхемптън - Уигън 3:1 (Висша лига)
19 ноември Уигън - Блекбърн 3:3 (Висша лига)
26 ноември Съндърланд - Уигън 1:2 (Висша лига)
03 декември Уигън - Арсенал 0:4 (Висша лига)
10 декември Уест Бромич - Уигън 1:2 (Висша лига)

Челси:

26 ноември Челси - Уулвърхемптън 3:0 (Висша лига)
29 ноември Челси - Ливърпул 0:2 (Карлинг Къп)
03 декември Нюкасъл - Челси 0:3 (Висша лига)
06 декември Челси - Валенсия 3:0 (Шампионска лига)
12 декември Челси - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Уигън - Челси

13 срещи
1 победа за Уигън
1 равенство
11 победи за Челси
Голова Разлика: 33:8 за Челси


Коефициенти от bet365:
Уигън - 9.00
Равен - 4.75
Челси - 1.36

Коефициенти от Offsidebet:
Уигън - 8.50
Равен - 4.60
Челси - 1.35

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
143