Ще успее ли Ливърпул да вземе точка от лидера Сити?


П. Пенков

Ще успее ли Ливърпул да вземе точка от лидера Сити?

Ливърпул - Манчестър Сити
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 27.11.2011
Час: 18:00
Съдия: Мартин Аткинсън


Ливърпул срещу Манчестър Сити е дерби-сблъсъка в неделния ден от 13-я кръг от английската Висша лига. Мърсисайдци все още нямат загуба пред собствена публика от началото на сзона, докато лидерите Сити загубиха само две точки по пътя си към върха. В момента съставът на Кени Далглиш е седми в подреждането, притежавайки актив от 22 точки, но все още тима не е изиграл двубоя си от този кръг, като при евентуален успех червените могат да се изкачат до шестото място, тъй като за да станат пети трябва да притежават по-добра голова разлика от Челси, които за момента са пред Ливърпул с цели 6 попадения повече. В началото на месеца Ливърпул загуби ценни точки у дома, след като завърши при нулево равенство срещу новака Суонзи Сити на собствения си "Анфийлд". Две седмици по-късно обаче тима показа, че умее да играе срещу големите съперници, след като мърсисайдци взеха трите точки при гоствуането си на Челси, като двубоя на "Стамфорд Бридж" завърши 2:1 в полза на Ливърпул.

Мениджърът на домакините Кени Далглиш вероятно ще направи съсвем малки промени в състава и ще заложи на същите футболисти, които взеха трите точки в Лондон. Бранителят Джейми Карагър, който се завърне към групата миналия уикенд, може би отново ще остане на резервната скамейка, тъй като не се намира в оптимална физическа форма. Крилото Стюърт Даунинг ще се бори за титулярна позиция, след като не му бе дадена такава срещу Челси. Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард все още не е напълно възстановен от инфекцията в глезена си.

Манчестър Сити, както споменах по-рано, са временни лидери във Висшата лига, притежавайки преднина от цели 4 точки пред вторите Манчестър Юнайтед, но гражданите все още не изиграли срещатата си от този кръг, като разлика между тях може да се увеличи след днешния ден. Съставът на Роберто Манчини се намира в серия от седем поредни победи, като последния път, когато тима загуби точки бе в средата на месец септември. Тогава гражданите си тръгнаха само с точка от "Крейвън Котидж", след като двубоя им с Фулъм завърши при равенство 2:2. Сити се пред сериозната опасност да напуснат Шампионска лига и след Нова година да заиграят в турнира Лига Европа, тъй като в момента са трети в групата си с актив от 7 точки, като пред тях са отбора на Наполи с 8 и Байерн Мюнхен с 13 точки.

Нападателят на гражданите Марио Балотели се възстанови от треската си и ще бъде на линия за пътуването. Сити нямат проблеми с контузени играчи преди срещата с Ливърпул. Единственият, който остава аут е Карлос Тевес, който продължава да има проблеми с ръководството на тима, като вероятно се очаква да напусне Сити през зимния трансферен прозорец.

Прогноза: Ливърпул - Манчестър Сити 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

22 октомври Ливърпул - Норич 1:1 (Висша лига)
26 октомври Стоук Сити - Ливърпул 1:2 (Карлинг Къп)
29 октомври Уест Бромич - Ливърпул 0:2 (Висша лига)
05 ноември Ливърпул - Суонзи 0:0 (Висша лига)
20 ноември Челси - Ливърпул 1:2 (Висша лига)

Манчестър Сити:

29 октомври Манчестър Сити - Уулвърхемптън 3:1 (Висша лига)
02 ноември Виляреал - Манчестър Сити 0:3 (Шампионска лига)
05 ноември КПР - Манчестър Сити 2:3 (Висша лига)
19 ноември Манчестър Сити - Нюкасъл 3:1 (Висша лига)
22 ноември Наполи - Манчестър Сити 2:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Манчестър Сити

150 срещи
76 победи за Ливърпул
36 равенства
38 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 268:194 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 2.80
Равен - 3.20
Манчестър Сити - 2.60

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 2.70
Равен - 3.20
Манчестър Сити - 2.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154