Стоук ще зарадва феновете си на Британия Стейдиъм


П. Пенков

Стоук ще зарадва феновете си на Британия Стейдиъм

Стоук Сити - Блекбърн
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 26.11.2011г.
Час: 14:45
Съдия: Марк Холси

Стоук Сити и Блекбърн Роувърс ще имат честта да открият поредния кръг от английската Висша лига, когато двата състава се изправят един срещу друг на "Британия Стейдиъм" в събота от 14:45 часа българско време. Грънчарите се намират в негативна серия от четири поредни поражения, докато Роувърс ще търсят първата си победа като гост от началото на кампанията. Съставът на Тони Пулис се свлече до 14-та позиция във временното класиране, след като не успя да спечели нито точка в последните си четири двубоя от Висшата лига, като последния от тях беше домакинство на Куинс Парк Рейнджърс. Добрата новина за феновете на клуба е, че те със сигурност продължават участието си напред извън груповата фаза на турнира Лига Европа, тъй като в момента са временни лидери в Група Е с актив от 10 точки, а втория Бешикташ е с четири по-малко.

Нападателят на грънчарите Питър Крауч е под въпрос за предстоящия двубой, поради травма в слабините, като се очаква да премине късен фитнес тест. Матю Етерингтън и Рори Делап остават със сигурност аут, като и двамата страдат от болки в гърба. Мениджърът на тима Тони Пулис потвърди, че стража Томас Сьоренсен, който бе предпочетен пред Асмир Бегович при загубата от КПР преди седмица, ще запази титулярната си позиция и този уикенд.

Блекбърн Роувърс е един от отборите във Висшата лига, който все още няма победа като гост от началото на настоящата кампания. Воденият от Стив Кийн състав е предпоследен във временното подреждане, с актив едва от седем точки, като досега е регистирал общо 1 победа, 4 равенства и 7 загуби. Блекбърн неочаквано продължи участието си в турнира Карлинг Къп, след като отстрани като домакин Нюкасъл Юнайтед с 4:3, като победното дело за Роувърс беше отбелязано в добавеното време на срещата. В началото на месеца Блекбърн записа седмото си поражение от началото на сезона, след като загуби с 1:0 от Челси. Две седмици по-късно пък състава на Стив Кийн измъкна точка срещу последния в класирането Уигън, завършвайки наравно 3:3 на "DW Стейдиъм".

Крис Самба и Мартин Олсон вероятно ще пропуснат гостуването на Стоук Сити, поради разтежения. Рйаън Нелсън се завърна отново към тренировки, но все още не се намира в добра физическа форма. Дейвид Дън е наказан, докато Джейсън Лоу се завръща след изтърпяно наказание. Микел Салгадо се очаква да е на лиания, след като получи лека травма в коляното миналия уикенд, докато вратаря Пол Робинсън е на разположение на мениджъра Роберто Мартинес.

Прогноза: Стоук Сити - Блекбърн 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Стоук Сити:

26 октомври Стоук Сити - Ливърпул 1:2 (Карлинг Къп)
31 октомври Стоук Сити - Нюкасъл 1:3 (Висша лига)
03 ноември Макаби Тел Авив - Стоук Сити 1:2 (Лига Европа)
06 ноември Болтън - Стоук Сити 5:0 (Висша лига)
19 ноември Стоук Сити - КПР 2:3 (Висша лига)

Блекбърн:

23 октомври Блекбърн - Тотнъм 1:2 (Висша лига)
26 октомври Блекбърн - Нюкасъл 4:3 сл. прод. (Карлинг Къп)
29 октомври Норич - Блекбърн 3:3 (Висша лига)
05 ноември Блекбърн - Челси 0:1 (Висша лига)
19 ноември Уигън - Блекбърн 3:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Стоук Сити - Блекбърн

60 срещи
26 победи за Стоук Сити
11 равенства
23 победи за Блекбърн
Голова Разлика: 104:91 за Блекбърн


Коефициенти от bet365:
Стоук Сити - 1.83
Равен - 3.50
Блекбърн - 4.50

Коефициенти от Offsidebet:
Стоук Сити - 1.80
Равен - 3.40
Блекбърн - 4.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
114