Челси приема Арсенал в Битката за Лондон


П. Пенков

Челси приема Арсенал в Битката за Лондон

Челси - Арсенал
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 29.10.2011г.
Час: 14:45
Съдия: Андре Маринър


В един от дерби сблъсъците от 10-я кръг от английската Висша лига, Челси и Арсенал се изправят един срещу друг в "Битка за Лондон", която ще се проведе на стадион "Стамфорд Бридж". Впечатление прави, че двата състава спечели три и загубиха един от последните си четири двубоя от Висшата лига. Сините водени от мениджъра Андре Вилаш-Боаш заемат третата позиция във временното подреждане, на 6 точки от лидера Манчестър Сити и само на 1 зад червените дяволи. През седмицата Челси успяха да продължат участието си в турнира Карлинг Къп, след като преодоляха отбора на Евертън в четвъртия кръг от надпреварата. Двата отбора завършиха наравно 1:1 в редовното време на срещата, но в добавеното Даниел Стъридж донесе победата на лондончани. Така съставът на Андре Вияш-Боаш се реваншира на феновете си за поражението, което претърпря от Куинс Парк Рейнджърс с 1:0 през миналия уикенд.

Рамиреш е готов да се завърне в игра за Челси, след като се възстанови от травма в коляното, докато съотборника му Фернандо Торес ще трябва да изтърпи наложеното му наказание за 3 срещи. Дидие Дрогба също е наказан, докато Иларио е аут, поради вирусно заболяване.

Съперникът Арсенал се намира на далечната седмица позиция в класирането, на цели 12 точки разлика от лидера Манчестър Сити. Съставът на Арсен Венгер се намира в много добра серия, като отбора е спечелил последните си 5 мача във всички турнири. През миналия уикенд артилеристите надиграха Стоук Сити у дома с 3:1 на "Емирейтс Стейдиъм", а през средата на изминалата седмица лондончани продължиха напред в турнира Карлинг Къп, след като надиграха Болтън Уондърърс с 2:1, в двубой от четвъртия кръг на надпреварата.

Централният защитник на Арсенал Томас Вермаелен се очаква да бъде на линия за съботното дерби с Челси. Белгиецът скоро се завърна в игра, след като страдаше от контузия в глезена, която беше последвана от болки в прасеца. Съотборникът му Карл Йенкинсън ще премине късен фитнес тест, докато Кийрън Гибс, Абу Диаби, Джак Уилшър и Бакари Саня със сигурност пропускат мача, поради травми.

Прогноза: Челси - Арсенал 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:


02 октомври Болтън - Челси 1:5 (Висша лига)
15 октомври Челси - Евъртън 3:1 (Висша лига)
19 октомври Челси - Генк 5:0 (Шампионска лига)
23 октомври КПР - Челси 1:0 (Висша лига)
26 октомври Евъртън - Челси 1:2 сл. прод. (Карлинг Къп)

Арсенал:

02 октомври Тотнъм - Арсенал 2:1 (Висша лига)
16 октомври Арсенал - Съндърланд 2:1 (Висша лига)
19 октомври Олимпик Марсилия - Арсенал 0:1 (Шампионска лига)
23 октомври Арсенал - Стоук Сити 3:1 (Висша лига)
25 октомври Арсенал - Болтън 2:1 (Карлинг Къп)


Досегашни срещи:

Челси - Арсенал


174 срещи
54 победи за Челси
51 равенства
69 победи за Арсенал
Голова Разлика: 249:224 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.61
Равен - 4.00
Арсенал - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Челси - 1.60
Равен - 3.60
Арсенал - 5.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159