Гражданите ще нанесат първата загуба за сезона на Вила


П. Пенков

Гражданите ще нанесат първата загуба за сезона на Вила

Манчестър Сити - Астън Вила
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 15.10.2011г.
Час: 17:00
Съдия: Антъни Тейлър


В събота от 17:00 часа Манчестър Сити приема Астън Вила в сблъсък от осмия кръг от английската Висша лига. Гражданите загубиха само 2 точки досега през сезона, докато бирмингамци все още нямат загуба през новата кампания. Съставът на Роберто Манчини успява да задържи лидерската позиция в подреждането, която дели с градския си съперник, като двата отбора имат равен актив от точки, но червените дяволи има по-добра голова разлика. Сините от Манчестър не започнаха добре предсавянето си в груповата фаза на Шампионската лига, като в първия си двубой от групата загубиха с 2:0 визитата си на Байерн Мюнхен. Само няколко дни по-късно тима на Роберто Манчини успя да превъзмогне поражението и да постигне категорична победа с 4:0 над Блекбърн Роувърс на собствения им "Иууд Парк".

Мениджърът Роберто Манчини заяви, че не желае да рискува с физическото състояние на нападателя Серхио Агуеро. Аржентинецът е близо до пълното си възстановяване, след като получи контузия в слабините, като се очаква да бъде на линия във вторник, когато Манчестър Сити приема Виляреал в среща от Шампионската лига. Марио Балотели превъзмогна болките, които изпитваше в гърба, докато Оуен Харгрийвс е готов да направи дебюта си за гражданите. Карлос Тевес вероятно отново няма да намери място в състава на Роберто Манчини.

Съперникът им Астън Вила се предсатвя добре до момента, намирайки се на седмата позиция във временното класиране, с регистирани досега 2 победи, 5 равенства и нито едно поражение. В началото на настоящия месец бирмингамци успяха да сложат край на негативната си серия от 5 мача без победа, като сториха това при домакинството им на Уигън, надигравайки с 2:0 състава на Роберто Мартинес.

Водещият голмайстор на Астън Вила Габриел Агбонлахор се очаква да бъде на линия. Агбонлахор страдаше от болки в гърба, получени след победата на Латикс с 2:0, но успя да проведе част от тренировъчните занимания през тази седмица. Халфовете Стивън Айрлънд и Бари Банън и защитника Джеймс Колинс също се очаква да са налия за гостуването на Манчестър Сити, докато Нейтън Делфонесо и Джермейн Джинас пропускат, поради контузии.

Вероятно гражданите ще желат да се възползват от трудното гостуването на градския им съперни, който се изправя срещу Ливърпул, така че прогнозирам победа за домакините.

Прогноза: Манчестър Сити - Астън Вила 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:


18 септември Фулъм - Манчестър Сити 2:2 (Висша лига)
21 септември Манчестър Сити - Бирмингам 2:0 (Карлинг Къп)
24 септември Манчестър Сити - Евъртън 2:0 (Висша лига)
27 септември Байерн Мюнхен - Манчестър Сити 2:0 (Шампионска лига)
01 октомври Блекбърн - Манчестър Сити 0:4 (Висша лига)

Астън Вила:


10 септември Евъртън - Астън Вила 2:2 (Висша лига)
17 септември Астън Вила - Нюкасъл 1:1 (Висша лига)
20 септември Астън Вила - Болтън 0:2 (Карлинг Къп)
25 септември КПР - Астън Вила 1:1 (Висша лига)
01 октомври Астън Вила - Уигън 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Астън Вила


146 срещи
58 победи за Манчестър Сити
38 равенства
50 победи за Астън Вила
Голова Разлика: 227:214 за Манчестър Сити


Коефициенти от bet365:

Манчестър Сити - 1.33
Равен - 5.00
Астън Вила - 10.00

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Сити - 1.33
Равен - 4.75
Астън Вила - 9.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
177