Ливърпул ще спечели градското дерби с Евертън


П. Пенков

Ливърпул ще спечели градското дерби с Евертън

Евъртън - Ливърпул
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 01.10.2011г.
Час: 14:45
Съдия: Мартин Аткинсън


Мърсисасайдското е дерби е първият двубой от съботния ден, който ни предоставя седмия кръг от английската Висша лига. Съставът на Кени Далглиш ще се опита да не регистрира трето поражение при гостуване през настоящата кампания, докато карамелите желаят да се изкачат по-напред в класирането, записвайки победа именно срещу градския си съперник. В момента съставът на Дейвид Мойс се намира на 11-та позиция в подреждането, но с мач по-малко от останалите, тъй като срещата му срещу Тотнъм от пилотния кръг на надпреварата беше отложена. Преди седмица Евертън регистрира втората си загуба за новия сезон, след като не успя да се противопостави на Манчестър Сити на собствения им "Етихад Стейдиъм". Добрата новина е, че карамелита продължиха участието си в турнира Карлинг Къп, след като отстраниха Уест Бромич с 2:1, след гол в добавеното време на срещата от третия кръг на надпреварата.

Мениджърът на домакините Дейвид Мойс сподели, че Тим Кейхил може да бъде на линия за срещата с Ливърпул. Той получи лека контузия, след като се сблъска с Винсент Компани срещу Манчестър Сити преди седмица. След като поднови отново тренировки пред вторник, Кейхил е провел пълно тренировъчно занимания през петък, като според мениджъра шотландеца е готов да се включи отново в игра.

Градският им съперник Ливърпул е пети във временното подреждане, на 6 точки от лидера Манчестър Юнайтед. Причината за тази позицията, на която се намира тима е, двете поражения, които регистираха мърсисайдци през месец септември. Поражението с 1:0 при гостуването на Стоук Сити и седмица по-късно с 4:0 от Тотнъм на "Уайт Харт Лейн" намалиха надеждите на тима за участие в борбата за титлата през настоящата кампания. Карлинг Къп все още остава възможност за мърсисайдци, който продължиха участието си напред, след като преодоляха Брайтън с 2:1 преди седмица и половина.

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард може би ще започне дербито срещу Евертън от резервната скамейка. Английският полузащитник изигра само 25 минути, след като се завърна от близо 6-месечно отсъствие, поради контузия в слабините. Бранителите Глен Джонсън и Даниел Агер продължават да лекуват травми, въпреки че наскоро се завърнаха към тренировки, докато Дирк Каут ще се бори за титулярна позиция заедно с новото попълнение Джордан Хендерсон.

Прогноза: Евертън - Ливърпул 1:2

Последни 5 изиграни срещи:


Евъртън:


27 август Блекбърн - Евъртън 0:1 (Висша лига)
10 септември Евъртън - Астън Вила 2:2 (Висша лига)
17 септември Евъртън - Уигън 3:1 (Висша лига)
21 септември Евъртън -  Уест Бромич 2:1 сл. прод. (Карлинг Къп)
24 септември Манчестър Сити - Евъртън 2:0 (Висша лига)

Ливърпул:


27 август Ливърпул - Болтън 3:1 (Висша лига)
10 септември Стоук Сити - Ливърпул 1:0 (Висша лига)
18 септември Тотнъм - Ливърпул 4:0 (Висша лига)
21 септември Брайтън - Ливърпул 1:2 (Карлинг Къп)
24 септември Ливърпул - Уулвърхемптън 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Евъртън - Ливърпул


215 срещи
66 победи за Евъртън
64 равенства
85 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 295:249 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Евъртън - 3.10
Равен - 3.20
Ливърпул - 2.40

Коефициенти от Offsidebet:
Евъртън - 3.00
Равен - 3.10
Ливърпул - 2.35

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
150