Юнайтед няма да сбърка срещу Норич


Т. Михайлов

Юнайтед няма да сбърка срещу Норич

Манчестър Юнайтед - Норич
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 01.10.2011г.
Час: 17:00
Съдия: Стюърт Атуел


Манчестър Юнайтед приема Норич на своя „Олд Трафорд“ в мач от 7-ия кръг на Висшата лига. „Червените дяволи“ са устремени към 20-та титла, но вече показаха колебливост и изгубиха 2 точки. Ще успее ли тимът на Сър Алекс да отговори мигновенно с победа или ще се стигне до шокираща изненада?

Странно, но започналият мълниеносно шампион направи две поредни равенства само за седмица. Първо Юнайтед сбърка на „Британия Стейдиъм“, където местният Стоук Сити си извоюва точката. Само 3 дни по-късно колосът от Северна Англия направи 3:3 срещу скромния Базел в Шампионската лига. Нещо повече, едва ли са много случаите в кариерата на Сър Алекс, когато отборът му е обръщан, след като е повел с 2:0. Тези колебливи игри все пак могат да се обяснят с големия брой контузии в отбора и отсъствието на ключов футболист като Уейн Рууни.

Норич се завърна във Висшата лига и започна доста добре в първите си 6 мача в елита. „Канарчетата“ записаха 2 победи, 2 равни и 2 загуби, но са в серия от два поредни успеха и то над тимове, които поне на теория няма да се борят за оцеляване – Болтън и Съндърланд. За едното поражение момчетата на Пол Ламбърт няма защо да се притесняват, тъй като то бе резонно, от конкурент за титлата – Челси.

Манчестър Юнайтед е непобеден на „Олд Трафорд“ вече 24 мача, и е в серия от 18 успеха у дома във Висшата лига. „Червените дяволи“ имат само 1 загуба от Норич в последните 12 мача, но тя дойде в последния между двата отбора през 2005. За последните 25 мача пред своя публика шампионите са вкарали 71 гола, което прави успеваемост от почти 3 гола на среща.

Новините от лагера на Манчестър Юнайтед са добри, като Сър Алекс обяви, че ще може да разчита на Уейн Рууни и Хавиер Ернандес. Джони Еванс е под-въпрос, но вероятно ще подсили защитата, на която ще липсват Видич и Смолинг. Те двамата, заедно с Клевърли ще са на линия едва след международната пауза.

Мениджърът на Норич Пол Ламбърт също има някои тревоги. Бранителят Даниел Аяла е аут поради контузия в коляното. Той я получи в мача за Карлинг къп срещу Донс. В лазарета са още Елиът Уард, Джеймс Воън и Зак Уитбред. Ричи Де Лает е отдаден под наем от Юнайтед и по тази причина не може да играе в мача.

Въпреки двете грешки, които допусна Манчестър Юнайтед трудно можем да очакваме нов провал за „червените дяволи“, особено на „Олд Трафорд“. Завръщането на Уейн Рууни е гаранция за доста повече идеи в офанзивен план, от които ще дойдат и необходимите голове. „Червените дяволи“ ще запазят лидерската си позиция в класирането преди международната пауза, последвана от гостуване на Ливърпул.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

14 септември Бенфика - Манчестър Юнайтед 1:1 (Шампионска лига)
18 септември Манчестър Юнайтед - Челси 3:1 (Висша лига)
20 септември Лийдс - Манчестър Юнайтед 0:3 (Карлинг Къп)
24 септември Стоук Сити - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)
27 септември Манчестър Юнайтед - Базел 3:3 (Шампионска лига)

Норич:

23 август Норич - МК Донс 0:4 (Карлинг Къп)
27 август Челси - Норич 3:1 (Висша лига)
11 септември Норич - Уест Бромич 0:1 (Висша лига)
17 септември Болтън - Норич 1:2 (Висша лига)
26 септември Норич - Съндърланд 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Норич

42 срещи
24 победи за Манчестър Юнайтед
10 равенства
8 победи за Норич
Голова Разлика: 66:32 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.16
Равен - 7.00
Норич - 17.00

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Юнайтед - 1.15
Равен - 7.25
Норич - 15.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
199