Равенство на Ман Юнайтед – Челси е твърде вероятно


.

Равенство на Ман Юнайтед – Челси е твърде вероятно

Манчестър ЮнайтедЧелси. Това е голямото дерби на кръга във Висшата лига. “Червените дяволи” са действащият английски, европейски и световен шампион, а “сините” техен основен конкурент във всички надпревари. Сега трите точки за двата тима са много важни, тъй като те вероятно ще покажат кой ще е големият претендент на Ливърпул за титлата.

Преди ерата Абрамович този сблъсък едва ли можеше да се нарече дерби. Най-големите съперници на Манчестър Юнайтед бяха Арсенал и Ливърпул, докато на Челси лондонските дербита и най-вече това с Фулъм. Преди 5 години обаче богатият руснак вкара Челси в друга орбита – тази на най-сериозните претенденти за титлата. “Сините взеха” две поредни под ръководството на Жозе Моуриньо, а при Аврам Грант стигнаха и до финала на Шампионската лига.

Всъщност няма да е лъжа, ако кажем, че причината за настоящето могъщество на Манчестър Юнайтед, а и като цяло на английския футбол се крие в явлението Челси. Преди това тимовете от Острова не бяха по-силни от тези в Испания и Италия. В момента те смазват всякаква конкуренция. След като в две поредни години титлата отиваше на “Стамфорд Бридж” Сър Алекс Фъргюсън се принуди да развърже кесията, останалото всички го знаят. Кулминацията на битката между Юнайтед и Челси миналия сезон дойде на финала на Шампионската лига в Москва. Само две седмици по-рано “червените дяволи” бяха станали шампиони в луда надпревара със същия съперник до последния кръг.

Тази година сякаш двата тима още не са започнали да играят своята игра. Това позволи на Ливърпул да дръпне с три точки пред Челси и 7 пред Юнайтед, който е с два мач по-малко, които и да бъдат спечелени, което в Англия никак не е сигурно ще има 1 точка разлика от лидера. В лагера на Челси осъзнават, че при загуба в неделя могат да изостанат значително, а тимът има само гостувания срещу тимовете от Топ 4. 

Челси все още няма загуба като гост този сезон, а Манчестър Юнайтед като домакин. Шампионите с добра серия от победи след равенството с Нюкасъл в първи кръг. Повечето им успехи обаче дойдоха трудно с минимален резултат. Статистиката показва още, че само 1 от последните 8 мача между Челси и Манчестър Юнайтед е завършил с повече от 2,5 гола. Три от последните 5 за завършили при 1:1. “Червените дяволи” имат само 5 победи в последните си 18 домакинства срещу Челси. Последните две поредни победи на “Олд Трафорд” за шампионите над този съперник датират от далечната 1965. Само припомняме, че миналата година мачът завърши 2:0. В последните 4 случая, рпи които Челси е откривал резултата срещу Юнайтед, неизбежно е печелил. В 4 от последните 5 случая, в които Юнайтед е повеждал, мачът е завършвал 1:1. Така бе и на “Стамфорд Бридж” в началото на сезона. От създаването на Премиършип Челси е най-трудният съперник за Манчестър Юнайтед.

Около съставите има някои новини и те са добри и за двата лагера. Шампионите посрещат обратно контузения Рио Фърдинанд, както и изтърпелия наказанието си от 4 мача за сбиване срещу Челси през пролетта Патрис Евра. Контузени остават Уесли Браун и Оеун Харгрийвс. За Челси се връща Джон Тери също след наказание. На линия е и Михаел Балак. Само Флоран Малуда е с травма.

Най-много аргументи има в полза на равенството. Просто всичко клони към 1:1. Статистиката показва, че Челси е много силен гост и костелив орех за Манчестър Юнайтед, който пък е с огромен потенциал, който вероятно ще бъде разкрит през март. Трудно можем да си представим “червените дяволи” да загубят втори пореден мач след този с Дарби за Карлинг къп. И “сините” не биха си позволили поражението, тъй като дори равенството им остава добри шансове в борбата.

Вероятни състави:

Ман Юнайтед:  Ван дер Сар, Невил, Фърдинанд, Видич, Евра, Парк, Флетчър, Карик, Роналдо, Рууни, Бербатов

Челси: Чех, Босингва, Тери, Карвальо, А Коул, Микел, Балак, Лампард,  Деко, Анелка, Дрогба

Последни 5 мача:

Ман Юнайтед: ЗПППП
Челси: РРПРР

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
20