Болтън ще претърпи поражение на Емирейтс


П. Пенков

Болтън ще претърпи поражение на Емирейтс

Арсенал - Болтън
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 24.09.2011г.
Час: 17:00
Съдия: Марк Клатънбърг


Двата отбора Арсенал и Болтън, които не започнаха добре новия сезон, се изправят един срещу друг в среща от шестия кръг на английската Висша лига. Лондончани загубиха три от последните си четири двубоя от новата кампания, като това им отреди 17-та позиция във временното класиране, на крачка от опасната зона, в която се намират отборите на Фулъм, Болтън и Уест Бромич. За разлика от представянето си във Висшата лига, Арсенал успява да продължи участието си в турнира Карлинг Къп. През средата на тази седмица артилеристите победи Шросбъри Таун с 3:1, като по този начин се класираха за четвъртия кръг на надпреварата. Освен това съставът на Арсен Венгер се представи добре в първия си двубой от груповата фаза на Шампионска лига, след като измъкна точка след 1:1 при гостуването си на Борусия Дортмунд.

Арън Рамзи и Томас Роситски се завръщат в игра след контузии във важен момент от сезона на Арсенал, като целят да помогнат на тима да излезе от кризата, в която се намира. Съотборникът им Бакари Саня също се възстанови от травмата, която получи по време на загубата с 4:3 от Блекбърн преди седмица, но това не се отнася за Йоси Бенаюн и Джоан Джуру, които пропускат предстоящата среща с Болтън. Джак Уилшър, Абу Диаби и Томас Вермаелен продължават възстановяването си, като и тримата лекуват травми в глезените.

Откакто спечели пилотната си среща срещу Куинс Парк Рейджърс, Болтън се намира в серия от четири поредни поражения в първенството. Като цяло Тротърс са загубили 9 от последните си 10 двубоя от Висшата лига, а единствената им скорошна победа бе с 2:0 срещу Астън Вила, в среща от третия кръг на турнира Карлинг Къп. Съставът воден от Оуен Койл никога не е печелил като гост на Арсенал в шампионат, като е загубил общо 12 от визитите си на "Емирейтс Стейдиъм", като последната им победа срещу топчиите е от януари 1962 година, когато тима постига успех с 2:1.

Мениджърът на Болтън Оуен Койл ще реши в последния момент дали да заложи на Стюърт Холдън при гостуването на Арсенал. Холдън се завърна след 6-месечно отсъствие, поради контузия в коляното, но успя да се възстанови, подновявайки тренировки през миналата седмица. Рикардо Гарднър също е под върпос, след като страдаше от травма в слабините, получена по време на единствения му двубой през този сеезона, който беше при гостуването на Астън Вила.

Прогноза: Арсенал - Болтън 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:


28 август Манчестър Юнайтед - Арсенал 8:2 (Висша лига)
10 септември Арсенал - Суонзи 1:0 (Висша лига)
13 септември Борусия Дортмунд - Арсенал 1:1 (Висша лига)
17 септември Блекбърн - Арсенал 4:3 (Висша лига)
20 септември Арсенал - Шроусбъри 3:1 (Карлинг Къп)

Болтън:

24 август Болтън - Макълсфийлд Таун 2:1 (Карлинг Къп)
27 август Ливърпул - Болтън 3:1 (Висша лига)
10 септември Болтън - Манчестър Юнайтед 0:5 (Висша лига)
17 септември Болтън - Норич 1:2 (Висша лига)
20 септември Астън Вила - Болтън 0:2 (Карлинг Къп)


Досегашни срещи:

Арсенал - Болтън


116 срещи
51 победи за Арсенал
32 равенства
33 победи за Болтън
Голова Разлика: 208:157 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 1.44
Равен - 4.33
Болтън - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 1.40
Равен - 4.33
Болтън - 8.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
256